Vijesti / Društvo
Društvo
ČAKOVČANKE I ČAKOVČANCI priređuju izložbu Čakovec nekoć - lica i osobe

ČAKOVČANKE I ČAKOVČANCI priređuju izložbu Čakovec nekoć - lica i osobe

Lica i osoba je puno. Pojavljuju se, tu su stalno oko nas, čini se oduvijek i zauvijek, pa nestaju i mijenjaju se, pa se opet pojavljuju i nestaju. Vrijeme (Kronos) jede svoju djecu, jede trenutke koji su nam izgledali da će vječito trajati, a eto minuli su a još se nismo okrenuli oko sebe…

Lica nestaju i traju u zaboravu i sjećanju. Fotografije, taj đavolji izum, po svom su karakteru proustovske. Fotografije su pronađeno i izgubljeno vrijeme. Ovdje su na stotinu fotografija lica Čakovca; stotinu fotografija čini se puno, zapravo su tek kap, tisućinka kapi, u moru vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak nam barem donekle šalju poruku iz prošlosti. Zaprepastimo se kad vidimo lica, koja su nam se nekad činila sasvim obična, kako su zapravo bila čudesno lijepa i prepuna životne ljepote, prizivajući nam ondašnji Čakovec koji nam je isto tako izgledao obično, a bio je bajka. Razveselimo se jer su opet tu, pred nama, i istodobno duboko rastužimo. Nestalo je…

„Čakovec nedavno – lica i osobe“ druga je izložba koju priređuje fejsbuk grupa Č&Č (Čakovčanke i Čakovčanci) kao memento i himnu Čakovcu. Prva je izložba održana 2017. godine nekako u isto vrijeme, a nadamo se da će iduće godine biti održana sljedeća te da će ovakve izložbe postati tradicija.

Jedan od ciljeva izložbe je da iz mraka ladica i privatnih arhiva izvuče fotografije koje postaju sve dragocjenije kako vrijeme protječe.

Na izložbi su zastupljeni sljedeći autori: Josip Strahonja, Josip Tarnai, Emil Hudin, Mirko Banjeglav, Ivica Žišković, Bojan Damiš, Edo Lukman, Miljenko Muršić i dr.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!