MURSKO SREDIŠĆE Predstavljeno Svjetsko ribolovno prvenstvo i Ljeto uz Muru

Dvije konferencije za novinare u samo pola sata vremena danas, 25. svibnja održane su u središćanskoj Gradskoj vijećnici, a kojima je uvodničar bio gradonačelnik Dražen Srpak.

Prvo je predstavljeno Svjetsko prvenstvo u ribolovu u tri kategorije koje će se 16. i 17. lipnja 2018. godine održavati u Svetom Martinu na Muri, Selnici i Podturnu.

U sklopu predstavljanja su međimurski župan Matija Posavec i Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza športskih ribolovnih društava Međimurske županije, u nazočnosti zamjenika župana Josipa Griveca, središćanskog gradonačelnika Dražena Srpaka, te načelnika Općine Selnica i Općine Podturen, Ervina Vičevića i Perice Hajdarovića, potpisali ugovor o pokroviteljstvu Županije nad ovim extra događajem kojeg Županija podupire sa 200 tisuća kuna.

Rečeno je kako ovo Svjetsko i elitno prvenstvo koje se odvija u 3 kategorije i kojima Hrvatska sudjeluje s 3 reprezentacije, organizacijski stoji oko milijun kuna, što pokrivaju spomenute jedinice lokalne uprave te sponzori, Hrvatske vode, Međimurske vode i Hrvatski ribolovni savez.

Otvorenje prvenstva na kojem će prema najavama sudjelovati 40 reprezentacija iz 20 zemalja s preko 360 natjecatelja bit će u Murskom Središću 16. lipnja 2018. u 18 sati, i prema riječima Srpaka biti će spektakularno.

A spektakularno će biti prema Srpakovim riječima i ovogodišnje Ljeto uz Muru koje će započeti 25. lipnja na Dan državnosti i završiti u subotu, 14. srpnja.

Gradonačelnik Dražen Srpak, njegov zamjenik dr.sc. Miljenko Cmrečak i nositeljica projekta Marta Tuksar rekli su kako će raniji termin održavanja zasigurno privući tisuće posjetitelja, a u program je uloženo oko 150 tisuća kuna.

Središnji događaj trebao bi biti obilježavanje 27. obljetnice zaustavljana tenkova JNA u Murskom Središću u četvrtak, 28. lipnja, kada će biti prikazan dokumentarni film o tom događaju, koji je zasigurno odredio povijest nove hrvatske države. O svemu više pisat ćemo u nastavcima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije