BRAĆA PO ORUŽJU sestre po knjigama – za još bolju uslugu knjižnice se posestrile

Na inicijativu Ministarstva kulture RH, preloška knjižnica priključila se europskom projektu organizacije NAPLE pod nazivom NAPLE Sister Libraries kojem je cilj pomoći europskim narodnim knjižnicama u međusobnom povezivanju i suradnji na područjima od zajedničkog interesa.

U projektu trenutno sudjeluje 20 knjižnica iz RH.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga jedna je od 98 europske knjižnice članice Naple Sister Libraries – programa za međunarodnu suradnju narodnih knjižnica namijenjen svim narodnim knjižnicama u zemljama sudionicama NAPLE-a koje žele pronaći sestrinsku knjižnicu u drugoj zemlji.

Sestrinska knjižnica KIČ Prelog je Biblioteca Castropol Menéndez Pelayos iz Španjolske pokrajine Asturije.

S obzirom da je sestrinstvo sklopljeno nedavno, u planu je ostvarivanje dugogodišnje suradnje te provođenje nekoliko zajedničkih projekta poput: festivala mitova i legendi, trivija kvizeva te jezičnih radionica.

Naravno, u planu su razmjena iskustva te studijski posjeti osoblja knjižnice u sestrinsku knjižnicu.

Prve zajedničke aktivnosti sa sestrinskom knjižnicom KIČ Prelog nudi svojim korisnicima i svim zainteresiranim posjetiteljima već u lipnju kada se održava LegenDra – festival mitova i legendi dravskoga kraja.

Također, u knjižnici će se postaviti Sister Corner u kojem će se nalaziti predmeti, foto-albumi i promo materijali koje će razmijeniti dvije spomenute knjižnice, a sve u svrhu informiranja svojih članova o projektu, knjižnici te zemlji iz koje dolazi sestrinska knjižnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije