MURSKO SREDIŠĆE Ljeto uz Muru: Zabava uz Grdovića, Cinkuše, Belfast food..

Na prigodnoj konferenciji za novinare u središćanskoj Gradskoj vijećnici, predstavljen je program ovogodišnje priredbe Ljeto uz Muru 2018. koji se kalendarski održava znatno ranije nego minulih godina, kada se najveći dio programa održavao u kolovozu.

– Poučeni lošim iskustvima s vremenskim neprilikama koje su znale eskalirati krajem srpnja i u kolovozu te spoznajom kako ‘susjedi’ u kolovozu imaju svoja događanja, odlučili smo termine izmijeniti te lipanj i srpanj odrediti kao vrijeme održavanje programa, uvodno je novinarima kazao Dražen Srpak, gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Grada Mursko Središće.

Program započinje u ponedjeljak, 25. lipnja vatrogasnom vježbom gradskih DVD-a sa svečanošću predaje kombi vozila vatrogascima te zabavom uz Tamburaški sastav Žice.

Potom 27. lipnja proslavlja se proštenje u čast Svetog Ladislava, patrona župe u prijepodnevnim satima, a poslijepodne je natjecanje u pečenju proštenjarskih kolača – prhkača.

U četvrtak, 28. lipnja obiliježava se 27. obljetnica zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću na njihovom pohodu prema Sloveniji. Navečer će u CZK ‘Rudar’ biti prikazan dokumentarni film o tom događaju.

Petak, 29. lipanj je u znaku Cinkuša koji će održati svoj koncert na Šetnici uz Muru. Dan kasnije, u subotu, 30. lipnja na istom mjestu je koncert Belfast Fooda uz pivo Udruge pivara Sjever.

Pod velikim šatorom u petak, 6. srpnja koncert će održati Mladen Grdović. Subota, 7. srpnja je u znaku atraktivne Murske alke te koncerta mega atraktivnih Učiteljica.

Tradicionalno kuhanje Gradski kotlić na rasporedu je u nedjelju, 8. srpnja na ŠRC Zalešće. Ljeto uz Muru 2018. završiti će u subotu, 14. srpnja Sajmom domaćih proizvoda, emisijom Sunce na prozorčiću te Smotrom kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Tih dana biti će i drugih događanja u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice, Društva Naša djeca i drugih. Potrebno je samo lijepo vrijeme i dobra volja za doći na Ljeto uz Muru, jer to je dogašaj kada grad sebe daje svojim žiteljima i gostima.

Puno je razloga godišnji odmor provesti u ili uz programe Ljeta uz Muru, a veliki šator jamstvo je kako kiša neće odgoditi niti jedan planiran događaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije