TZ ČAKOVCA I VARAŽDINSKE ŽUPANIJE zainteresirane za produbljivanje suradnje

Danas (subota, 26. svibnja) je u Čakovcu programe povodom Dana grada Čakovca posjetila i predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević.

U razgovoru s voditeljicom Turističke zajednice grada Čakovca Boškom Ban Vlahek razmijenjenja su iskustva u organizaciji sličnih manifestacija, a bilo je riječi i o mogućnostima suradnje u realizaciji pojedinih projekata.

‘Grad Čakovec posljednjih je godina otkada gospođa Ban Vlahek vodi Turističku zajednicu, postao jedna od najznačajnijih točaka na kontinentalnoj turističkoj karti i sve ono što rade i nama može biti putokaz u pripremi pojedinih programa’, naglasila je Martinčević.

‘Kao susjedi imamo mnogo dodirnih točaka i poveznica, pa produbljivanje suradnje na turističkom planu može donijeti mnogo koristi za obje sredine’, dodala je Martinčević.

Prezentirajući svojoj gošći program ovogodišnje proslave Dana grada, Boška Ban Vlahek je rekla: ‘U posljednjih godinu dana Varaždinska županija postala je hrvatski lider u privlačenju europskih sredstava. I mi ovdje imamo itekako pozitivna iskustva na tom planu, ali s obzirom na geografski položaj koji dijelimo s našim susjedima postoji uistinu veliki prostor da europskim novcem financiramo zajedničke projekte koji bi nas učinili nezaobilaznim odredištem za goste iz regije i ovog dijela Europe’.

Na kraju susreta dogovoreno je da se u što skorije vrijeme održi radni sastanak na kojem bi se iznesene zamisli pretočile u konkretne projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije