GASTRO DOGAĐAJ Sejem na Varaždinskom placu primamio brojne posjetitelje

Na varaždinskom placu danas, 27. svibnja, posebno je veselo! Tamo se do 18 sati održava 11. Varaždinski sejem. Glavni organizator događaja, varaždinska Gradska tržnica, ugostila je gotovo stotinu izlagača s dosad najbogatijim izborom izvornih domaćih proizvoda.

Na sajam su prijavljeni slavonski i varaždinski proizvođači suhomesnatih delikatesa poput kulena, sušenih kobasica i čvaraka te sirari s bogatom ponudom dimljenih, začinskih, kravljih i kozjih sireva. U ponudi je i dimljena riba, stare sorte voća i povrća, sirupa, a ima i slastica.

Varaždinski sejem prilika je za kupnju i edukaciju o iznimnim namirnicama koje nisu dostupne svakodnevno. U specifičnoj atmosferi ‘vu Varaždinu na placu’ posjetitelji će doživjeti hranu svim osjetilima.

Ovoljetnom izdanju sajma neće manjkati dobre glazbe i dobrog društva. Kroz bogati zabavni program posjetitelje vodi poznati gastronomad Rene Bakalović te varaždinski notar Krunoslav Čolo.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo posjećenošću sajma:

– Oduševljeni smo ovogodišnjim odazivom izlagača i posjetitelja. Sejem je mjesto susreta sela i grada gdje se mogu nabaviti iznimne namirnice koje mnogima nisu dostupne svakodnevno. Vjerujem da naši sugrađani cijene i prepoznaju kvalitetnu hranu, što je i razlog zašto su ovdje. Varaždinski sejem je i turistička atrakcija koja čini Varaždin privlačnom destinacijom za gastroturiste. Dobra posjećenost nam je poticaj da tradiciju sajmovanja njegujemo i ubuduće.

Posjetitelji sve do kasnog poslijepodneva mogu uživati uz Tamburaški sastav Špancir, Štiglece, Kraljeve ulice i Kavalire.

Evo djelića atmosfere!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije