FOTO Predstavljena knjiga ‘Međimurska narodna, katolička običajna baština’

U Goričanu je u nedjelju, 27. svibnja u župnoj crkvi sv. Leonarda nakon svete mise predstavljena knjiga autora ‘domaćeg sina’ Stjepana Hranjeca ‘Međimurska narodna, katolička običajna baština’.

Prof. emer. Stjepan Hranjec rođen je u Goričanu, kršten u ovoj crkvi gdje mu domaći župnik vlč. Josip Drvoderić uz pomoć mons. Leonarda Logožara pripremio predstavljanje ove knjige.

Prije samog obraćanja autora, o knjizi su govorili vlč. Josip Drvoderić i mons. Leonard Logožar koji su se prisjetili narodnih običaja katoličke baštine u Međimurju i Goričanu.

Stjepan Hranjec prisutnima se obratio domačim kajkavskim rečima: – Hvaljen bodi Jezuš Kristuš i sva poštovana rodbina zbrana vu ovoj našoj cirkvi.

Svaki narod se prepozna i predstavlja kakti narod ak ima svojega jezika, svoju kulturu, a pod tem se misli i svoje navade i svoju hištoriju. Tak i horvatski narod, a vu njem kak i njegov je jeden del i horvatski narod vu Međimurju.

Pisanju knjige vodila me ideja “ono kaj se zapiše i objavi ostane, a kaj se govori zaboravi se” – rekao je Hranjec.

Knjiga je jedinstvena po tome da je na jednom mjestu objedinjena narodna, katolička običajna baština Međimurja, a knjiga sadrži čak dvjesto fotografija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije