TJEDNA PROGNOZA Evo kakvo nas vrijeme čeka u Međimurju

Za prvi dan novog tjedna možemo najaviti toplo vrijeme uz dosta sunca, ali postoji mogućnost popodne za pljusak, uglavnom u brdovitim dijelovima županije.

Vjetar većinom slab, sredinom dana ponegdje do umjeren istočni. Jutarnja temperatura zraka oko 15, a najviša dnevna između 27 i 30 Celzijevih stupnjeva. Na Suncu naravno i toplije.

U utorak u početku sunčano, uglavnom suho, vrlo toplo i pomalo sparno uz slab do umjeren istočni i jugoistočni povjetarac. Poslijepodne i navečer postojat će vjerojatnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

Ne svugdje, ali u nekim mjestima bi moglo pljusnuti. Ako planirate aktivnosti na otvorenom budite spremni na moguć nalet kiše ili pljuska. Temperatura zraka vrlo visoka, oko 28 ili 29 Celzijevih stupnjeva.

Nestabilno vrijeme se očekuje tijekom srijede pa će biti promjenjivo i varljivo vrijeme uz kombinaciju sunca i oblaka, a mjestimice su mogući i pljuskovi ili kiša, uglavnom poslijepodne.

Tih pljuskova neće biti svugdje, oni su izrazito lokalnog karaktera. Ostat će podjednako toplo kao u utorak uz najvišu temperaturu blizu 30 Celzijevih stupnjeva, u slučaju pljuska malo nižu. Nadajmo se da neće biti nevremena jer već smo ušli u topliji dio godine kad je i to moguće.

Druga polovica tjedna će biti promjenjiva, ali nema nekog većeg pogoršanja.

U četvrtak djelomično sunčano, vrlo toplo i sparno. Poslijepodne ili navečer postojat će mogućnost za nekakav lokalni pljusak praćen grmljavinom.

Neka mjesta će ostati suha, teško je točno prognozirati gdje će pasti taj pljusak. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna do 30 Celzijevih stupnjeva.

Petak nam donosi djelomično sunčano vrijeme, a mogućnost za popodnevni pljusak bit će manja nego u četvrtak. Uz umjeren jugozapadni vjetar popodnevna temperatura se očekuje oko 26 ili 27 Celzijevih stupnjeva.

U petak, prvog dana lipnja, počinje ljeto po klimatološkom (meteorološkom) računanju. Onaj kalendarski početak bit će 21.6.

I za vikend ostaje toplo uz sve manju mogućnost za te lokalne pljuskove, uglavnom u popodnevnim i večernjim satima.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 28.5.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije