KATRUŽA Više od 23 tisuće kuna skupljeno u humanitarnoj akciji

Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ u sklopu svojih aktivnosti i ove je godine tradicionalno organizirala akciju ‘Katruže za Katružu’. Akcija se odvijala u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Nedelišću, Belici i Svetoj Mariji.

U Čakovcu su se uz aktiviste “Katruže” akciji priključili članovi Kulturno-umjetničkog društva “Mačkovec” i donacijama je prikupljeno 6.545,65 kuna. Aktivistice “Katruže” iz Svete Marije prikupile su 1.827,00 kuna, u Prelogu su članice udruge “Priločko srce” prikupile 7.400,00,00 kuna., u Belici su akciju provele članice Udruge žena Općine Belica i prikupile 2.180,00 kuna, u Murskom Središće članice Društva žena Mursko Središća prikupile su 3.850,00 kuna, a u Nedelišću Udruga žena Nedelišće 905,00 kuna.

U akciju su se uključili i djelatnici Međimurske županije koji su prikupili 400,00 kuna. Ukupno je prikupljeno 23.107,65 kuna.

– Zahvaljujemo svima koji su poklonili katruže, svima koji su donacijom cvijet katruže odnijeli u svoj dom te svim dragim ljudima koji su se uključili u provođenje akcije.

Hvala učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Šenkovcu, Strahonincu i Maloj Subotici, Udruzi žena Stanetinec te Gradskoj kavani Čakovec. Međimurci su i ovaj put pokazali svoju humanost i dobrotu i pomogli onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije – poručuju iz Zaklade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije