FOTO Rudarska etno kuća uskoro će zasjati u punom sjaju

Rudarska etno kuća u Martinskoj ulici u Murskom Središću sve više poprima izgled svoje buduće namjene. Kako je do sad izgrađena potpuno nova, s pripadajućim objektima, očito je da će za kratko vrijeme zasjati u punom sjaju kako bi poslužila svojoj svrsi – edukaciji mladih, a i prisjećanju mještana M. Središća kao i okolnih mjesta na jedan ne tako davni način života ovoga kraja.

Sigurno je da će još više uveličati i turističku ponudu samog grada. Ovih dana na krovištu trijema etno kuće postavlja se zeleni krov što je danas vrlo rijetko i sigurno predstavlja djelić naše povijesti i mlađim generacijama i onima koje dolaze ispričati će priču kako se nekada gradilo i živjelo.

Zeleni krov je dio ove faze, a postavlja ga tvrtka Bauder iz Zagreba. Trošak postavljanja dio je sadašnje faze u iznosu od 327.015,00 kuna.

Prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka, nakon završetka ove faze, predviđena je još jedna završna faza za koju su sredstva odobrena 300.000,00 kuna kroz Lokalnu akcijsku grupu Međimurski bregi i doli, dok će se još dodatnih 200.000,00 namaknuti iz drugih izvora.

– Završetkom ovog za Mursko Središće reprezentativnog objekta, naš kraj dobit će u vrlo kratkom vremenu uz Dom rudarstva u M. Središću te u Peklenici jedan zaokruženi prikaz načina života naših predaka. U sklopu same etno kuće planiraju se izgraditi vanjski sanitarni čvor, proširiti dječje igralište te tako stvoriti uvjeti za cjelodnevni boravak obitelji – kaže Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije