ŠTAND NA ŠETNICI uz rijeku Muru: Kampanja ‘Zaposli se u Hrvatskoj’

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo kampanju “Zaposli se u Hrvatskoj” s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Ova kampanja u skladu je s novim proaktivnim pristupom Zavoda svojim korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima, a naglasak je na aktivaciji domaće radne snage te informiranju šire javnosti, nezaposlenih građana i poslodavaca o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda.

U utorak, 29. svibnja 2018. godine na šetnici uz rijeku Muru su djelatnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Klaudija Vinković i Melita Levačić mještanima grada Murskog Središća prezentirale i dale korisne informacije o zapošljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Na štandu je bila i poduzetnica iz Peklenice Mirela Mutvar koja je prošle godine dobila poticaj od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za otvorenje salona za uljepšavanje te je građanima iznijela prednosti dobivanja istog.

Štand je posjetio i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je uvelike podržao ovu kampanju.

Gradonačelnik je također iznio kako je Gradu, u siječnju 2018. godine, odobren projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena”, kojeg također provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje, u vrijednosti od 1.471.184,27 kuna kroz koji će se zaposliti 8 žena koje će pomagati minimalno 32 korisnika, a koje trenutno pohađaju osposobljavanje za gerontodomaćice.

Kroz sve aktivnosti i projekte Hrvatskog zavoda za zapošljavanje želi se pružiti građanima mogućnost pronalaženja posla i ostanka u Hrvatskoj te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak tražene radne snage.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije