NAGRAĐENA dožupanova ljubav prema fotografiji: Donjovidovski crveni makovi

LAG Mura-Drava u travnju je raspisao fotografski natječaj čija je tema bila ‘Proljeće u LAG-u Mura-Drava’.

Na natječaj je pristiglo ukupno 37 fotografija koje su uključivale prirodu, tradiciju, kulturnu baštinu, poljoprivredu, turizam i sve ostalo što na najbolji način opisuje ljepotu ‘proljetnog buđenja’ područja LAG-a.

Stručno povjerenstvo je za tri najbolje proglasilo fotografije Damjana Kolareka iz Preloga, Miroslave Novak iz Pribislavca i Josipa Grivca iz Donjeg Vidovca.

Potonji je poznati političar, čelni čovjek međimurskog HSLS, jedan od najdugovječnijih načelnika, a trenutno je na funkciji zamjenika međimurskog župana.

Autor ovog priloga predobro ga poznaje i reći će za njega kako je Josip velika umjetnička duša pa nerijetko svoje sklonosti prema umjetnosti pretvara u stihove, doduše još ih nije obznanio, lati se kista, a najčešće se u slobodnim trenucima druži s ‘fotićem’ kojim bira motive vezane uz prirodu i sve što ona daruje.

Na upit, kako komentira nagradu, rekao je kako je nekoliko njegovih fotografija na natječaj poslao njegov klub-Moto nautički klub Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca pa se i nagrade odrekao u njihovu korist.

A nagradu je dobio za fotografiju crvenih makova.

– Makovi su ‘fotkani’ jedno proljeće u polju zvanom Polce u sjeverozapadnom dijelu Donjeg Vidovca-pojasnio je detalje nastanka nagrađene fotografije.

Nagrada?

Proizvodi OPG-ova koji će dobro doći za trpezu zlatara. Vjeruje kako će biti pozvan na njihovu degustaciju, a osvojeno treće mjesto mu je izazov za, u neko dogledno vrijeme, za još bolji plasman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije