KOTORIBA Stiže 4,4 milijuna kuna za vrtić koji dobiva dvoranu i jaslice

U četvrtak, 24. svibnja je u hotelu Sheraton Zagreb upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o financiranju za operaciju 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Samo potpisivanje ugovora uveličali su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Tom prilikom ravnateljica Dječjeg vrtića Kotoriba Maja Jambrešić potpisala je ugovor o financiranju za adaptaciju, dogradnju i opremanje postojećeg Dječjeg vrtića. Ukupna investicija iznosi 4.375.131,53 kuna i iznos potpore iznosi 100%, odnosno ukupna investicija se kompletno financira iz Programa ruralnog razvoja.

Ovom investicijom namjerava se obnoviti postojeća zgrada Dječjeg vrtića te dograditi prostor za jaslice i polivalentna dvorana s pratećim sadržajem čime bi se nakon provedbe investicije omogućilo otvaranje jasličkog programa za što postoji interes i potreba u Kotoribi.

Postojeći objekt Dječjeg vrtića omogućava smještaj djece u dvije odgojne skupine, nakon dogradnje, kojom bi se dobilo ukupno cca 600 m2 korisne zatvorene površine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije