VIDEO Pas vezan na pola metra lanca, bez pristupa vodi i zaklonu

Prenosimo tekst koji je objavila Aleksandra Hampamer na Facebook stranici ‘STOP nasilju nad životinjama u romskim naseljima Međimurja!!!’ – radi se o zanemarivanju psa u Maloj Subotici:

‘U četvrtak, u 18:35 stigla je dojava djelatnika željezničkog kolodvora da opet u dvorištu koje smo dva put dosad prijavljivali boravi pas u uvjetima koje vidite na videu. Pas je danas čitav dan na pola metra umotanog lanca, bez pristupa vodi i zaklonu u bačvi. Danas je bio jedan od prvih vrućih dana u godini.

Obaviještena je veterinarska inspekcija, pozvana je policija, vlasnica nas nije pustila u dvorište i komunalni redar je odbio postupati. Ovo je treći pas na tom lancu u manje od godinu dana. Prva dva su nestala, ne dozvolimo da ista sudbina zadesi ovog jadnika.

Prema Zakonu o zaštiti životinja tražili smo privremeno oduzimanje i smještaj u sklonište dok se ne steknu uvjeti držanja. Mi smo nekako osigurali psu vodu do jutra, a ujutro očekujemo postupanje svih nadležnih službi. Molimo vas da nas podržite u tome.

Tražite od načelnika Male Subotice, komunalnog redara, veterinarske inspekcije i policije da se zaustavi ovakvo zanemarivanje i zlostavljanje. Hvala i što ćete podijeliti…’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije