METEOALARM IZDAO UPOZORENJE Stižu novi pljuskovi s grmljavinom, moguća i tuča

– Danas će biti djelomično sunčano. Poslijepodne i osobito navečer će uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimično biti kiše i pljuskova s grmljavinom, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno prolazno vrlo jakim vjetrom i tučom.

Vjetar uglavnom slab istočnih smjerova, uz pljuskove i grmljavinu može biti pojačan. Najviša dnevna temperatura od 29 do 32°C, najavio je naš prognostičar Kristijan Božarov.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za regiju Zagreb u koju spada i Međimurje. Prema opisu u prilogu, od 15 sati se mogu očekivati lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom. Najjači udar vjetra bit će veći od 55 km/h, a predviđena količina oborina je 20-65 mm. Vjerojatnost grmljavine je veća od 75%.

– Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu, stoji u opisu Meteoalarma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije