MURSKO SREDIŠĆE

Radio klub dobio nove prostorije

Radio klub Mursko Središće, 1968. godine su osnovali Vladimir Vuri, Juraj Zadravec i Branko Vinko

Radio klub Mursko Središće, 1968. godine su osnovali Vladimir Vuri, Juraj  Zadravec i Branko Vinko, koji su u ranije u Lendavi završili radioamaterski tečaj, a potom su u Murskom Središću okupili ekipu koja je povrtakom Josipa Rihtarca Pepija iz Njemačke toliko osnažena da je zavladala prostorima bivše države, a kasnije i svijeta.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak danas je Radio klubu Međimurje – sekcija Mursko Središće 9A1CMS predao na korištenje nove prostorije koje se nalaze u sklopu Centra za kulturu Rudar u Murskom Središću.

Tako je ovaj uspješan radio klub koji je diljem svijeta predstavljao svoj grad i domovinu dobio adekvatne prostorije upravo u zgradi u kojoj su najbolje i najljepše priče stvarali i svijetu pokazivali istinski velemajstori i entuzijast, Vladimir Vuri, Juraj Zadravec, Josip Rihtarec Pepi, Ivek Vuglač, Vladimir i Branko Vinko, Barbara Vinko, Jadranka Levačić te mnogi drugi radioamateri.

Istina, svih tih godina to je bio mali i neprimjereni stješnjeni prostor, ali veliki majstori i umovi, uspjevali su biti snažniji od svih prostornih ograničenja. U sklopu pr(imo)edaje upriličeno je predstavljanje – prezentacija Code Cluba te upriličen primjeran domjenak, na kojem se govorilo o planetarnim uspjesima kluba i njegovih članova.

Današnjoj svečanosti i ujedno 50. obljetnici djelovanja ‘cebeaša’ u Murskom Središću nazočili su i Ivan Vlajinić, predsjednik Hrvatskog saveza društava tehničke kulture, njegov kolega s županijske razine Željko Medved, Marija Rihtarec, supruga Josipa Rihtarca Pepija, mentori i programeri, državne prvakinje za ovu godinu te mnogi prijatelji radioam aterstva i tehničke kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije