FOTO Dobrotvorni spust rijekom Dravom za Savez udruga ‘Prvi korak’

130 ljubitelja prirode i humanitaraca zaveslalo je starim tokom Drave za Savez udruga “Prvi korak”, prvu neprofitnu organizaciju u Republici Hrvatskoj kojoj je osnovna djelatnost usmjerena na odabir, izobrazbu, zapošljavanje, superviziju, financiranje i vođenje osobnih pomagača za djecu rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u predškolskom sustavu.

Po treći put održan je dobrotvnorni spust “Zaveslajmo zajedno za Prvi korak i za Dravu” u organizaciji Saveza udruga “Prvi korak” i njihovih partnera – Zaštitarsko ekološke udruge Senjar – ZEUS te Paintball rekreacijskog centra POZOJ iz Donje Dubrave koji ih im daju organizacijsku i logističku podršku od samog početka.

Činjenica što događaj svake godine okuplja sve veći broj sudionika, potvrđuju da je akcijom, osim s naglaskom na promicanje važnosti integracije i inkluzije djece s teškoćama uz pomoć pomagača već u najranijoj dobi, prepoznat i turistički potencijal ove dionice Drave kao mjesto rekreacije i aktivnog odmora.

Posebno raduje činjenica što su se ove godine spustu odazvale brojne obitelji s djecom kako bi doživjeli ljepote i divljinu prekrasnog krajobraza Drave, uz veslanje, kupanje i logorsku pečenjaru na prekrasnom sprudu.

U cilju podizanja svijesti o očuvanju Drave kao posljednjeg očuvanog oblika nizinske meandrirajuće rijeke sa živim sprudovima i brojnim staništima dinamične europske rijeke – europske Amazone, obilježili smo Svjetski dan zaštite okoliša uz prikupljanje peticije protiv izgradnje hidroelektrana Molve 1 i Molve 2 pod vodstvom predsjednice ZEUS-a, Janje Škoda.

Na startu je pozdravio i sretno veslanje veslačima poželio župan Međimurske županije Matija Posavec, a spustu su se odazvali i dožupan Josip Grivec te načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga koji od samog početka daje svoj doprinos u organizacijskom dijelu.

– Potreba za pomagačima djeci s teškoćama u razvoju rane i predškolske dobi neupitna je i nužna. Stoga hvala Međimurskoj županiji te jedinicama lokalne samouprave koje sufinanciraju projekt zapošljavanja pomagača već tri godine te veliko hvala svima koji su svojim donacijama i podrškom pomogli organizaciji ovog spusta te podržali naš rad, istaknula je između ostalog predsjednica “Prvog koraka” Petra Kovačić.

Nabrojala je sve koji im pomažu. To su: Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar-ZeuS iz D. Dubrave, Paintball-rekreacijski centar Pozoj iz D. Dubrave, HGSS stanica Čakovec, Muraplast d.o.o. Kotoriba, Mladen Novak, predsjednik Skupštine Međimurske županije, Javna ustanova Međimurska priroda, R.I.P. računovodstvo i programiranje Čakovec, Arbenija metali Totovec, KIS pića Donja Dubrava, Pivovara Lepi dečki Čakovec, Pekara Toni Čakovec, Mesnice Kiš Donji Kraljevec, Hotel GOLF Donji Vidovec, Neven Lisjak, OPG Marinko Lisjak (Farma muškatljin) Donja Dubrava, Nautički klub Labud Prelog, Rafting klub Koprivnica te Općina Sveti Martin na Muri.

– Posebno hvala ekipi HGGS Stanica Čakovec koja je kao i uvijek do sad brinula za našu sigurnost tijekom plovidbe, poručuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije