FOTO Čakovec Airshow: Široka paleta letjelica krasila međimursko nebo

>> Čakovec Airshow 2018. (Nedjelja, 10.6.2018.)

Nakon izvrsno realiziranog prošlogodišnjeg izdanja aeromitinga, Airshow je ove godine ugostio čak 4 akrobatske skupine, akrobatskog pilota Zoltana Vereša – jednog od rijetkih pilota koji ima dozvolu za izvođenje akrobatskih trikova tik do zemlje te glavnu atrakciju MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Posjetitelji su se počeli okupljati već u 11 sati gdje su mogli vidjeti uvodni letački program RC modela letjelica.

Svečano otvorenje započelo je u 14:15 sati kad se u ime Aerokluba svim posjetiteljima obratio dopredsjednik Dragutin Prprović, zatim načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić, a svoju podršku održavanja ovogodišnjeg Airshowa dao je i Roman Mikulić, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse.

Airshow 2018. službeno je otvorenim proglasio župan Međimurske županije Matija Posavec. Prvi spektakularni akrobatski nastup priredila je skupina Baltic Bees iz Latvije koja je u nekoliko izvanrednih manevara oduševila publiku.

Izuzetne je akrobacije tik do zemlje izveo Zoltan Vereš iz Budimpešte kojeg je publika nagradila najvećim pljeskom, dok je skupina Flying Bulls očekivano izvanrednim nastupom zadivila gledatelje uz zanimljiv Lockheed P-38 Lightning.

Kako bi u potpunosti prezentirali rad kanadera, izazvan je požar u blizini aeromitinga gdje je do izražaja došla učinkovitost aviona za gašenje požara.

Kasnije su nastupili i Team Raven iz Engleske te akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Krila Oluje, dok je program završio preletom MIG-a 21.

Široka paleta letjelica od propelerskih aviona, jedrilica, helikoptera, akrobatskih aviona i modela mlaznih aviona danas je krasila međimursko nebo.

Organizaciju i pripremu zračnog šoua Aeroklub Međimurje i ove je godine napravio besprijekorno, a u tome je pomogla policija, dobrovoljni vatrogasci, Hitna pomoć te brojni volonteri.

– Primarni cilj organizacije je popularizirati letački sport među mladima i tako obnoviti tradiciju jer jedanput kad uđeš u taj svijet teško je stati. Broj posjetitelja ove godine procjenjuje se na nešto više od 10.000, rekao je domaćin aeromitinga i predsjednik Aerokluba Međimurje Zlatko Železnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije