MLADI TALENT Aleksandar Kovačić iz Mačkovca krije sjajan umjetnički potencijal

U mladoj peteročlanoj obitelji romske nacionalnosti iz Mačkovca krije se talent Aleksandra Kovačića, desetogodišnjeg dječaka koji posjeduje sjajan umjetnički potencijal.

Aleksandar ima samo 10 godina, a već je ostvario odlične rezultate na nekoliko natjecanja.

Prva nagrada za njegov rezultat seže u 6. godinu života kad je na crtačkom natjecanju u Rijeci i Puli osvojio 2. mjesto s crtežom vatrogasaca koji je napravio za Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec, a prošle je godine njegov crtež Šume Striborove iz bajke Ivane Brlić Mažuranić osvojio prvo mjesto u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Aleksandrov izuzetan talent otkrile su još tete u vrtiću kad je imao samo 4 godine. U mnogočemu je odskakao od ostale djece, no posebno se istaknula želja za crtanjem.

– Kontaktirale su nas tete iz vrtića kako nam dijete posjeduje izuzetan talent s obzirom na godine. Također, često su govorile kako bi za predviđeno vrijeme spavanja vrtićke grupe Aleksandar izrazio želju da se pridruži starijoj skupini gdje je crtao s njima, rekla je Aleksandrova majka Anđelka Kovačić.

Samouk Aleksandar najviše voli crtati životinje, likove iz crtića i aute. Najnovija mu je zanimacija učenje tehnike portreta koju je odmah zavolio te se tome sada najviše želi posvetiti.

Pohađa drugu godinu Škole animiranog filma Čakovec, jednog od najstarijih hrvatskih dječjih kinoklubova gdje je uspješno izradio već dva kratka animirana filma.

– Animatorice u Školi animiranog filma rekle su da sam odličan u tome što radim, no da bih svoj potencijal morao isklesati u nekoj profesionalnoj umjetničkoj školi na višoj razini, ispričao je Aleksandar.

Najveća podrška i motivacija, kako kaže, njegova je obitelj koja ga svakodnevno bodri i potiče na daljnji razvoj, a ove je godine započeo i svirati violinu uz poticaj oca Dubravka Kovačića. Nedavno je u Zgradi Scheier Čakovec održao prvi nastup u sklopu glazbene škole ‘Suita’ gdje je oduševio svojim brzim napretkom.

Aleksandar je s odličnim uspjehom završio treći razred osnovne škole, a najdraži su mu predmeti likovna kultura i engleski jezik. Kad odraste želi biti umjetnik i posvetiti se crtanju i sviranju violine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije