KAD ĆE DOĆI KRAJ? Svakodnevna agonija Središćanaca

U redakciju nam se javio čitatelj ogorčen abnormalnim tranzitom kroz Mursko Središće koji, kako kaže, narušava zdravlje i sigurnost stanovnika, a uzrok je i oštećenja stambenih i poslovnih objekata.

– Iz priloženih fotografija vidljiva je svakodnevna agonija građana Murskog Središća, a posebice stanovnika glavne Ulice Josipa Broza Tita, kaže.

Naime, glavnu ulicu i sam centar Murskog Središća prekodržavne granice sa Slovenijom prijeđe od 700 do 800 teretnih i 2000 do 3000 osobnih vozila. Samim time narušeno je zdravlje i sigurnost stanovnika, a posebice djece koja svakodnevno doslovno zaobilaze kamione kako bi došli do škole.

– Po tom pitanju ništa nije poduzeto od strane lokalnih i županijskih vlasti nakon što su mještani samostalno izradili tzv. elaborate oštećenja na stambenim i poslovnim objektima, a uzrok spomenutih oštećenja je abnormalni tranzit kroz grad. Samim time, grad, županija pa i RH oglušuju se na vapaj građana za pomoć, dodaje naš čitatelj.

Bitno je za napomenuti da kojekakve zaobilaznice i novi mostovi preko rijeke Mure neće pomoći u sanaciji oštećenja objekata koji su doslovno popucali, kao i sami mještani.

Nameće se pitanje za odgovorne kada i na koji način će se pobrinuti za djecu i građane Murskog Središća i njihovo obeštećenje kao što se pobrinula i Republika Slovenija (npr. u Beltincima i drugim naseljima), gdje je svaka osoba sudskom presudom dobila pristojan novčani iznos za narušeno zdravlje.

– Kada će biti kraj agoniji? – pita se.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije