Vijesti / Društvo
Društvo
SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA Međimurci se vraćaju s vrlo dobrim rezultatima

SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA Međimurci se vraćaju s vrlo dobrim rezultatima

32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara proteklog je vikenda okupio preko 700 glazbenika u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu. Središnja je to manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja okuplja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.

U subotu, 9. lipnja svečani je mimohod sačinjen od 730 glazbenika iz 21 puhačkog orkestra najavio bogati glazbeni program 32. puhačkog Susreta koji je u cijelosti bio besplatan za publiku.

Orkestri sudionici svoj su nastup na 32. Susretu morali izboriti stručnom selekcijom u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri na kojima je sudjelovalo 55 orkestara s više od 1800 glazbenika. U programu 32. Susreta sudjelovali su i međimurski orkestri - Puhački orkestar Općine Domašinec (D kategorija koncertnog programa) te Limena glazba Dekanovec (B kategorija).

Natjecateljski dio susreta održan je u Novom Vinodolskom. Prvog dana nakon svečanog mimohoda, program se odvijao od 19:30 sati na otvorenoj pozornici na Frankopanskom trgu gdje su nastupili orkestri D kategorije.

Drugi dan Susreta obuhvatio je nastupa orkestara B kategorije u dvorani Doma kulture. Orkestre je ocijenjivalo stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisjak i Miro Saje koji su dodijelili nagrade zaslužnim orkestrima.

S vrlo dobrim rezultatima vraćaju se naši Međimurci. Puhački orkestar Općine Domašinec osvojio je peto mjesto, dok je Limena glazba Dekanovec zauzela četvrto mjesto. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!