Vijesti / Društvo
Društvo
DANI DONJEG VIDOVCA Svečana sjednica, nogomet, folklor, proštenje...

DANI DONJEG VIDOVCA Svečana sjednica, nogomet, folklor, proštenje...

Uz nadolazeću katoličku svetkovinu sv. Vida Općina Donji Vidovec slijedom tradicije obilježava svoje dane koji će biti kolažnog sadržaja.

Započet će u petak, 15. lipnja kada će u Domu kulture u 19 sati biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Dan poslije kod ribičkog doma ŠRD-a Mrena će u 9,30 sati biti ribičko natjecanje čiji će rezultati biti proglašeni u 13,30 sati. Istoga dana će u Sportskom parku Kalanica biti održan veliki međunarodni turnir nogometnih veterana.

Na njemu će učešće, uz domaćina NK Vidovčan, uzeti nogometaši iz: FC Fityehaz (Mađarska), NK Ormož (Slovenija) i SV Oberloisdorf (Austrija). Ta subota, 16. lipnja rezervirana je i za Festival folklora i tradicije Vidovo 2018. čiji će organizator i domaćin biti tamošnji KUD.

Svečanost će započeti mimohodom sudionika festivala u 18,15 sati od Doma kulture do Sportskog parka Kalanica gdje će započeti u 19 sati. Njegovi učesnici će biti: KKDM Ljubljana, KUD Kuševac iz Kuševca (Osječko baranjska županija), FA Bilje iz Bilja (Osječko baranjska županija), KUD Zrin iz Legrada i KUD Donji Vidovec (starija i mlađa sekcija).

Poslije festivala u 21 sat bit će organizirano zajedničko gledanje utakmice SP Hrvatska-Nigerija na velikom platnu. Uz to će biti i zabava uz svirku TS Fuliri.

U nedjelju je uz svetu misu i mjesno proštenje u Sportskom parku Kalanica. U 15 sati ovdje će biti zabava na kojoj će svirati grupa PiSoFKejk, dok će u 18 sati biti na rasporedu prijateljski nogometni susret seniora NK Vidovčan i NK Mladosti iz Svete Marije.

- Veselimo se zajedničkom druženju i dobroj zabavi! - poručuju Donjovidovčani.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!