FOTO 65 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje ‘stare interne’

U srijedu, 13. lipnja održana je druga službena konferencija za novinare povodom provedbe projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije’.

Konferenciji su nazočili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, predstavnici Ministarstva zdravstva Gordan Žanić i Domagoj Trupeljak, predstavnica tvrtke ‘Đurkin’ Maja Đurkin te ostali uvaženi gosti.

Ukupna vrijednost spomenutog projekta je 64.755.377,70 kn, od čega će se 85% financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj i 15% iz Državnog proračuna, a razlika u iznosu do ukupne vrijednosti projekta će se financirati iz proračuna Međimurske županije.

– Krećemo u rekonstrukciju i dogradnju objekta Paviljon III, takozvane ‘stara interna’, gdje ovim projektom želimo zaokružiti cjelinu pod jednim krovom te omogućimo kvalitetnije i bolje liječenje naših pacijenata. U rekonstruiranom Paviljonu smjestit će se Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica te će rekonstruirati i obnoviti odjel Kirurgije I., kazao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić.

Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon 3 te rekonstrukciji odjela Kirurgije I, odjeli Županijske bolnice Čakovec će se opremiti visokokvalitetnom i suvremenom medicinskom opremom u ukupnom iznosu od 30.787.372,76 kn koja će biti u potpunosti prilagođena potrebama pacijenata.

– Težimo tome da radovi budu izvedeni kvalitetno i ekspeditivno. Ne stajemo na tome te već radimo na novim izazovima i projektima kako bismo budućim generacijama ostavili jedan od najmodernijih zdravstvenih sustava koji Međimurska županija zaslužuje, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Cilj projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije’ je rekonstruirati i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji, a ciljnu skupinu projekta čine pacijenti dnevne bolnice i dnevne kirurgije, ali i svi ostali pacijenti Županijske bolnice Čakovec.

Na današnjoj konferenciji potpisan je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Đurkin d.o.o., na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon III Županijske bolnice Čakovec.

– S radovima ćemo započeti u roku od 8 dana nakon potpisivanja ugovora, a završetak radova slijedi nakon nešto više od godine dana tijekom zimskih mjeseci, najavila je Maja Đurkin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije