ŠTRIGOVSKE NOĆI Najveće zvijezde Mia Dimšić i Željko Bebek

Dani i noći kulture, turizma, športa i zabave pod nazivom Štrigovske noći 2018. održavaju se od 1987. godine, od seoske zabave, postale su kultni događaj, danas s jasnim ciljem, obogatiti turističku ponudu općine, županije i domovine i privući što veći broj turista kojima će Štrigova biti konačno odredište

U prostorijama Državnog arhiva za Međimurje u Štrigovi, novinarima je predstavljen program održavanja ovogodišnjih Štrigovskih noći, najveće kulturne, zabavne, športske i gastronomske priredbe u ovom dijelu Međimurske županije.

Štrigovske noći započinju prvog srpanjskog vikenda od 5. do 8. srpnja održavanjem 8. umjetničke kolonije koja će se održavati u Čakovcu, Prelogu te Štrigovi, a na koloniji će sudjelovati vrsni slikari i glazbe nici.

Slijedećeg, drugog vikenda od 14. do 15. srpnja, održavat će se lovačka natjecanja te koncert domaćeg KUD-a Sveti Jeronim. U utorak, 17. srpnja na imanju obitelji Valkaj u Železnoj Gori, bit će koncert ozbiljne glazbe u ambijentu Zmajevog vrta.

Vikend turizma, eno-gastronomije, tradicije i zabave bit će trćeg vikenda od 20. do 22. srpnja, a središnji događaj je održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća u petak u 18 sati. Od 17 sati na Mađerkinom bregu započet će program pod nazivom Štrigova na dlanu s prvim međimurskim roštilj piknikom (bez čevapčića i pljeskavice) i koncertom Mie Dimšić.

Načelnik općine Stanislav Rebernik, najavio je mogućnost jedinstvenog događaja, a to je traženje osobe koja je na minulim Štrigovskim noćima na Mađerkinom bregu na grani tise, ostavila lajbek-grudnjak-modrček.

U subotu, 21. srpnja navečer za počinje program pod imenom Glazba i vino s koncertom bezvremenskih zvijezda Međimurja (Željko Kermek-Kerma, Josip Sanjković-Mitrica, Mirjana Hudin i Zoran Gruić-Glaž).

Nedjelja, 22. srpnja u znaku je župnog Magdalenskog proštenja te na kraju koncertom Željka Bebeka i The Banda te Noćne smjene. Program su predstavili Stanislav Rebernik, predsjednik Turističke zajednice Općine Štrigova, Josip Mikec, voditelj Ureda TZ i Jurica Cesar, ravnatelj Državnog arhiva u Štrigovi.

Ulaz na svako događanje je besplatan. Internetski portal eMedjimurje će redovito najaviti svako događanje, s mjestom održavanja, jer mnogo toga zavisi i o vremenskim (ne)prilikama.

Već sada je sigurno kako odgoda neće biti, jer programi koji se planiraju održati pod vedrim nebom, u slučaju nevremena sele pod veliki šator iza Državnog arhiva u Štrigovi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije