ŠPANCIRFEST 2018 Besplatni koncerti na Starom gradu, Vinski grad, performeri…

Od 17. do 26. kolovoza u Varaždinu će biti održan 20. Špancirfest. Okrugla je to, jubilarna i slavljenička brojka koju će najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival obilježiti u jednako velikom i raznolikom stilu.

Koncerti na Starom gradu – besplatni!

Najpopularniji dio Špancirfesta je njegov koncertni program – raznolik, razigran i zanimljiv kao i sam Špancirfest. Glavna pozornica će biti smještena između zapadnog bedema i zidina Starog grada, druga će biti ispred prekrasne vile Bedeković, a treća, zabavna, smještena će biti na varaždinskom Korzu.

Glavna pozornica Špancirfesta bit će smještena podno zidina Starog grada, s unutarnje strane zapadnog bedema, a svi će koncerti na njoj biti potpuno besplatni. Nastupit će: UB40, Soul II Soul, The Brand new Heavies, Parni valjak, Dubioza kolektiv, SARS, Urban&4, Zabranjeno pušenje, Mia Dimšić i Zdenka Kovačićek.

Bit će tu mjesta i za varaždinsku glazbenu scenu kojoj će biti posvećen posebni programski dan, a glazbe će u hladu zidina biti cijeli dan s obzirom da će se, uz bogati koncertni program na perivoju oko Starog grada, odvijati cijeli niz programa uz raznoliku streetfood ponudu.

Slavljenički koncertni program kod vile Bedeković donosi posebno probrani niz izvođača koji su ostali u posebnom sjećanju publike Špancirfesta, svojevrsni ‘the best of’. Josipa Lisac, Amira Medunjanin, Vlatko Stefanovski i Zoran Predin vraćaju se u okruženje te intimne pozornice, jedine za koju će se naplaćivati ulaznice. Uz iznimni koncertni niz, vila Bedeković će, kao i uvijek, ugostiti i kazališne predstave, ove godine u organizaciji Kerekesh teatra, a ulaznice po cijeni 80 kuna za koncerte i 60 kuna za predstave u prodaju će biti puštene sljedeći tjedan.

Zabave će biti i na Trgu Miljenka Stančića gdje će za glazbeni program biti zaduženi DJ-evi.

Više od sto uličnih programa

Ulični program je i dalje čvrsta spona današnjeg festivala sa svojim korijenima. Ulični performansi, ulični teatar, novi cirkus, kako god nazvali umjetnike i zabavljače koji neposredno, bez barijere pozornice uveseljavaju posjetitelje – na Špancirfest dolaze samo najbolji, a 20. izdanje donosi više od 100 različitih programa, koji će se događati stalno i svugdje.

I kreativni program Špancirfesta vezan je uz izravni kontakt umjetnika s publikom. Kreativnica u Uskoj, Umjetnička u Školskoj, Obrtnička u Draškovićevoj, Park kreative i brojne kreativne radionice iznimno su popularne, posjećene, ali i važne jer Špancirfest nastavlja s poticanjem razvoja kulturnih i kreativnih industrija te umjetnike dovodi u izravni kontakt s tržištem i publikom.

I ove godine Vinski grad, ali i nova zona – Tajna vrata Starog grada

Gastronomska ponuda Špancirfesta iz godine u godinu postaje sve važniji dio festivalske ponude. U suradnji s varaždinskim partnerima i ugostiteljima, hlad perivoja na Starom gradu ugostit će raznoliku street-food ponudu mirisa i okusa. U prekrasnom ambijentu atrija Starog grada smjestit će se – Tajna vrata Starog grada, nova zona koja će svojim programom dodatno oplemeniti ukupnu ponuduu ovogodišnjeg Špancirfesta.

Vinski grad, nezaobilazni dio Špancirfesta, posebno, ugodno i romantično mjesto s vrhunskim hrvatskim i regionalnim vinima ponovno će okupljati i povezivati ljude.

Špancirfest dobiva zabavni park

Mnogim posjetiteljima su sjećanja na festivalsko veselje i zabavu neka od najdražih uspomena iz djetinjstva. Stoga je red da se u sljedećih dvadeset godina festivala krene s najraskošnijim dječjim programom do sada.

Od Parka kreative, preko nezaobilaznog Vindilanda, radionica, uličnih dječjih izvedbi do novosti – zabavnog parka kojim će Špancirfest ‘zauzeti’ novi prostor, vanjsku livadu ispred sjevernog bedema Starog grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije