VIDEO I FOTO Prosvjed: Vozači u Čakovcu blokirali promet

Tema o kojoj se ovih dana neumorivo priča su cijene goriva koje svakodnevno nezaustavljivo rastu te sada iznose više od 10 kuna.

Iz tog razloga, prometnicama Međimurja je u petak, 15. lipnja zavladao kaos.

Brojni prosvjedi u Srbiji i BiH, dogodili su se upravo zbog povećanja cijena goriva te su tako potaknuli i naše građane na isti potez.

Kao što je bilo najavljivano tjednima putem portala i društvenih mreža, u 17 sati građani su zaustavili svoja vozila prosvjedujući tako zbog rasta cijena goriva u Hrvatskoj koje nezaustavljivo rastu.

Na taj drastičan prosvjed građani su se odlučili jer ne vide drugi izlaz, nadajući se da će na taj način ‘otvoriti oči odgovornim ljudima’.

Vozači su u svim dijelovima Međimurja, ovisno o tome gdje su se u tom trenutnu nalazili, zaustavili svoja vozila na prometnicama i tako u nekim područjima potpuno blokirali promet.

Naša ekipa je bila u Čakovcu gdje su građani točno u 17 sati na 10 minuta zaustavili vozila i blokirali promet po ulicama, raskršćima i rotorima.

– Ako cijene goriva ne budu ispod 9 kuna u roku od dva tjedna, Plenkoviću stižemo na Markov trg – poručio je Radovan Preložnjak koji je pokrenuo ovu inicijativu u Čakovcu te dodaje kako su Međimurci jedini podržani od strane policije.

To je prva blokada prometnica, poznata na ovom području, a vjerujemo ako se ne dogode nekakve promjene, prosvjedi će postati sve veći i češći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije