FOTO Vidovo – veliki događaj u malom Donjem Vidovcu

Bez obzira što se je u susjednoj Donjoj Dubravi u isto vrijeme održavala 20. Smotra međimurskog folklora, i u Donjem Vidovcu su održani izuzetno uspješni i tradicionalni susreti Vidovo 2018. – Festival folklora i tradicije čiji je uzoran organizator i domaćin bio KUD Donji Vidovec uz pomoć svoje Općine.

Te večeri se je podno velikog šatora u Sportskom parku Kalanica okupio zavidan broj štovatelja narodnog blaga i stvaralaštva koji su svaki nastup nagradili srdačnim pljeskom, a neki izvođači su zaslužili i ovacije.

Ovoga puta su u Donji Vidovec došli pokazati svoja plesna umijeća čuvari narodne baštine iz Baranje, konkretno iz Bilja odakle je došao tamošnji Folklorni ansambl iz Kuševca s tamošnjim KUD-om.

Iz Ljubljane su došli članovi HKDM Ljubljana, a iz susjednog Legrada članovi KUD Zrin. Uz plesače ovoga puta su nam se predstavili članovi Zbora umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec.

Svi su se oni svojski trudili pokazati ono što čuvaju i gaje pa stoga, kao što smo i ranije spomenuli, srdačno pljeskanje nije izostalo. Neizostavno dobro, uzorno i savršeno svojim su se plesom predstavili domaći plesači i svirači te njihove skorašnje nasljednice.

Program priredbe je vodila vrsna Monika Cenko, jedna od čelnica društva, koja je u ime opravdano odsutnog predsjednika Nikole Matulina skup pozdravila.

Pozdrav izvođačima i okupljenima je poželio i općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin, dok je Josip Grivec to učinio u ime Međimurske županije, a u svojstvu njenog dožupana.

Rekao je kako biljka bez korijena vene, a narodi bez korijena izumiru, a dio korijena našeg naroda je narodno blago i stvaralaštvo koje treba sačuvati i prenijeti novim generacijama.

– Hvala što to zdušno činite – poručio je dožupan istaknuvši ponos na KUD Donji Vidovec koje spada u red najboljih u Međimurju i šire pa se stoga u Međimurskoj županiji njima i ponose. Gostima je zaželio ugodan boravak na velikom događaju u malom Donjem Vidovcu.

Manifestacija je započela svečanim mimohodom od mjesnog Doma kulture do Sportskog parka Kalanica. Spomenuta manifestacija se tradicionalno uklapa u proslavu Dana Općine Donji Vidovec koji se provode od petka do nedjelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije