Zoki Tours i Ivo Expres preuzimaju linijski prijevoz

Zoki Tours i Ivo Expres preuzimaju linijski prijevoz

I to se dogodilo. Presečki grupa iz Krapine u subotu je odustala od linijskog prijevoza u Međimurju, u kojem je imala koncesiju za čak devedesetak linija. Kako bi ublažila posljedice, županija izdaje posebna rješenja domaćim prijevoznicima koji će do odabira novog koncesionara obavljati linijski prijevoz.

Tako će Jambrošić tours, Rudi-express, Ivan Topličanec, Josip Baliga, Ivo Expres, Marko Turist, Zoki Tours, Tim turs, Majana, Robni terminali, Rob Toni i Transporti Nika od 10. listopada putnike prevoziti po cijenama po kojima ih je vozio i Presečki, s time da će se stariji od 65 godina i osobe s invaliditetom voziti besplatno. Uz to, mali prijevoznici morat će ovog mjeseca zadržati i iste cijene mjesečnih karata za srednjoškolce.

– Formirat će se radna grupa koja će analizirati moguće promjene kako bi se poboljšalo funkcioniranje javnog linijskog prijevoza, a pripremit će i dokumentaciju za raspisivanje javnog poziva za dozvole, budući da je Presečki grupa otkazala sve usluge – kaže župan Ivan Perhoč. Presečki grupi izrazio je žaljenje zbog “neugodnosti koje su imali u posljednjih tridesetak dana i koja su osim njima, naštetila i korisnicima autobusnog prijevoza”.

– Nadam se da se ovime završava izvanredna situacija oko autobusnog prijevoza na području Međimurske županije te da u budućnosti prijevoznici svojim postupcima neće ugrožavati normalno prometovanje, sigurnost i kvalitetu prijevoza – ističe župan. Što će biti s vozačima koji rade za Presečki grupu, još se ne zna.

Kad su u dva navrata prosvjedovali, upozoravali su da će zbog uključivanja malih prijevoznika u prijevoz srednjoškolaca ostati bez posla jer se Presečkom bez srednjoškolaca, koji čine 85 posto prometa, ne isplati držati linijski prijevoz.

Direktor Presečki gripe prof.dr. Antun Presečki izrazio je sumnju u valjanost ugovora između prijevoznika i Udruge roditelja o posebnom linijskom prijevozu srednjoškolaca, zbog kojih je i došlo do krizne situacije. Sumnja čak da su takvi ugovori neustavni i nemoralni!?

– Mogućnost i dopustivost posebnog linijskog prijevoza učenika srednjih škola dana je preuranjeno i bez prethodnog mišljenja ministarstava – smatra Presečki, koji nije odustao jedino od prijevoza učenika osnovnih škola. Za taj prijevoz također će se raspisati javni poziv.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije