Kestenijadom protiv raka prostate

Kestenijadom protiv raka prostate

Kestenijada će se održati u Čakovcu na Trgu Republike 15. listopada 2011. godine (subota) od 9 do 12 sati. Rak prostate je u Hrvatskoj drugi najčešći oblik raka u osoba muškog spola. Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske u 2008. godine rak prostate je bio registriran u 1691 osobe, među kojima je bilo 54 muškaraca iz Međimurske županije.

Tijekom 2009. godine od ovog su sijela raka u Hrvatskoj umrle 694 osobe, a 20 osoba bilo je iz naše županije. Nažalost iz godine u godinu registrira se sve veći broj novooboljenih i umrlih osoba.

Kako su mnoga istraživanja pokazala da se smrtnost od raka prostate može smanjiti edukacijom pučanstva te mijenjanjem štetnih navika kao i ranim otkrivanjem bolesti i adekvatnim liječenjem, a kroz uzajamnu pomoć može se poboljšati kvaliteta života novooboljelih osoba, organiziramo manifestaciju tijekom koje će stanovništvo moći dobiti informacije o svim aspektima prevencije, ranog otkrivanja i liječenja raka prostate kao i o djelovanju Kluba oboljelih od raka prostate koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec.

Stručni suradnici Kluba:
Mirko Perković, dr.med., spec.urolog, rukovoditelj Odsjeka urologije Županijske bolnice Čakovec
Mr.sc. Antonio Plešnar, dr.med.,spec.urolog
Tajnica lige Renata Kutnjak Kiš, dr.med.
Predsjednik Kluba oboljelih od raka prostate Damir Remar
Predsjednik Hussein Saghi, dr.med.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije