Balerina skupila dovoljno novca za samo jedno polugodište

Balerina skupila dovoljno novca za samo jedno polugodište

Tina Hatlak (19) iz Čakovca uspjela je otputovati u Moskvu, u poznatu Bolshoi ballet academy. No, njezina je obitelj skupila dovoljno novca samo za prvo polugodište, pa je još neizvjesno koliko će vremena talentirana balerina provesti s umjetnicima iz cijelog svijeta i ponajboljim predavačima.

Moskva je predivna, ali na žalost nemam previše vremena za razgledavanje. Nastava obično traje do 18.20 sati, osim nedjelje koja nam je slobodna. Najgore je bilo privikavanje koje je, hvala Bogu, prošlo pa je sada već puno lakše. Upala sam u ruski razred i nastava je na ruskom jeziku, tako da ću ga brzo svladati. Način rada je potpuno drugačiji nego kod nas, pa je na početku bilo teško pratiti satove, ali taj će se trud jednog dana isplatiti. Znam po što sam došla i dajem sve od sebe da uspijem u onom što volim – kaže Tina, koji je prije nekoliko mjeseci na brojne adrese polala zamolbu za pomoć u daljnjem školovanju.

Cijena jedne godine iznosi čak 15 tisuća eura

Ove je godine maturirala i upisala Učiteljski fakultet, a u lipnju je položila i diplomski ispit iz klasičnog baleta u zagrebačkom HNK-u Zagreb i dobila status plesača klasičnog baleta. Kad je doznala da je prošla na audiciji na svjetski poznatoj akademiji u Rusiji, shvatila je da neće imati dovoljno novca jer cijena jedne godine iznosi čak 15.000 eura. Odlučila je medijima poslati pismo sa zamolbom za pomoć. U par mjeseci skupljeno je dovoljno novca za prvo polugodište, a do siječnja bi trebala uplatiti još 5500 eura.

Znam da je teška situacija i zato nam je već i neugodno moliti za pomoć – otrkiva mama Branka. Tina u Moskvi naporno vježba.

 

Ako ne uspiju skupiti novac od sponzora, morat će se vratiti kući

Ima nas iz cijelog svijeta, tako da se mogu čuti svi jezici, a i cimerica mi je iz Amerike. Predavači su strogi i traže puno, tako da mi je fizički i psihički jako teško. Bila sam spremna na to kada sam odlazila i neke stvari koje profesor kaže u afektu ne smiješ uzimati previše k srcu jer bi te to samo sputavalo. Ako nisi psihički i fizički spreman na takve napore, može loše završiti po zdravlje. Iskreno, ne znam što ću za drugo polugodište. Još uvijek tražimo sponzore. Ako ne uspijemo skupiti novac, morat ću se vratiti kući – kaže Tina.

Ukoliko možete pomoći, navodimo podatke:

Žiro račun:

Tina Hatlak

Vatroslava Lisinskog 29, Čakovec

ŽR: 2392007-3100374639 MBČ

Mob. 099/407 3894, 098/811 477

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije