Željni zabave? Dođite na ledeni spust Dravom!

Varaždinski rafting klub “Matis White Water”, hrvatski ogranak WWF-a, te članovi Zaštitarsko-ekološke udruge “Senjar” (skraćeno: ZEUS) iz Donje Dubrave organiziraju i ove godine zimsko spuštanje čamcima po Dravi.

Naslovna fotografija: Detalj s prošlogodišnjeg spusta

Ovo je već 6. zimski spust u organizaciji ZEUS-a jer se prvi održao u siječnju 2007. godine kada su dravski entuzijasti Kiga, Loki, Vrzan, Cizar, Čižmešija i Lesar bili prvi inicijatori plova Dravom zimi s prvom parolom “Ne damo Dravu ni za živu glavu!”.

Zimski je spust otada dosljedno održavan svake godine sredinom siječnja; isprva samo u organizaciji ZEUS-a, a posljednje 3 godine skupnom organizacijom dviju ili više eko i rafting udruga. Ovogodišnji spust je stoga 3. po redu organiziran zajedničkim naporom i prijateljskom suradnjom više srodnih organizacija.

Spust pod sloganom “Hrvatska – zemlja rijeka” promovira očuvanost i ljepotu Drave, a započinje u subotu, 28. siječnja, u 10 sati kod HE Dubrava i nakon približno četiri sata veslanja, druženja i promatranja prirode završava na plaži “Sip” u Legradu.

Za sve je sudionike spusta na odredištu osigurana odgovarajuća okrijepa. Na spust su osim članova spomenutih udruga pozvani i svi ljubitelji prirode i rekreacije iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti emailom na: raftingklubmatis@gmail.com ili pozivom na 091 1234 629 (Nikola).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije