Obilježili Kraljev rođendan

U utorak 24. travnja 2012. povodom obljetnice rođenja Ladislava Kralja Međimurca (1891. – 1976.) učenici OŠ Orehovica posjetili su Kraljev vrt u centru Čakovca i na prigodan način proslavili rođendan našeg velikog umjetnika.

U prostoru Memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca svake se godine obilježava nekoliko manifestacija, od kojih je jedna i “Kraljev rođendan”, kojoj su se pridružili. Nakon govora ravnatelja Muzeja Međimurja mr. sc. Vladimira Kalšana, su tamburaši i recitatori, pod vodstvom učitelja Zlatka Bacingera, pokazali svoje umijeće te tako razveselili posjetitelje i pridonijeli proslavi Kraljevog rođendana.

Nakon službenog dijela programa i rođendanske torte, su  učenici OŠ Orehovica u prekrasno uređenom Kraljevom vrtu sudjelovali u likovnoj radionici koju je za njih pripremila učiteljica likovne kulture Ana Golubić-Brozović. Učenici su tehnikom akvarel slikali reprodukcije odabranih Kraljevih djela te tako pokazali svoje likovno umijeće.

Okruženi predivnom prirodom učenici su slikali, igrali se i razgledavali postavu Memorijalne zbirke te rodnu kuću Ladislava Kralja Međmurca u sklopu koje se nalazi vrt.

Svoje su radove poklonili ravnatelju Muzeja Međimurja sa željom da će uskoro ponovno imati priliku sudjelovati u takvoj manifestaciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije