Edukacija za poduzetnike “Osnovna informatička znanja”

Informatička pismenost postala je važna kao i opća pismenost. Vještina rada na računalu, znanje o korištenju Interneta, uredskog softvera, kao i služenje alatima za mrežnu komunikaciju postali su neizostavni dio poslovanja i svakodnevnice.

Tvrtkama koje shvaćaju važnost informatičke izobrazbe njihovih zaposlenika, uvelike je olakšano poslovanje i komunikacija s klijentima i partnerima. Ulaganje u informatička znanja donosi višestruku korist tvrtkama kroz optimizirani pristup radu, bolje upravljanje i kontrolu poslovnih procesa što doprinosi i smanjenju troškova.

Prepoznavši potrebe za edukacijom gdje se takva znanja mogu steći kroz niz praktičnih primjera, Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o u okviru projekta “Obrazovanje za poduzetništvo” Ministarstva poduzetništva i obrta organizira besplatnu četverodnevnu edukaciju pod nazivom “Osnovna informatička znanja” koja će se održati u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu i to 14., 15., 21. i 23. studenog.

Raspored:

Datum               Termin                    Tema
14.11.2012.    14.00 – 19.00     Operativni sustav Windows 7 – primjena
15.11.2012.    14.00 – 19.00     Obrada teksta – Microsoft Word 2010 (osnove)
21.11.2012.    14.00 – 19.00     Obrada teksta – Microsoft Word 2010 (napredno)
23.11.2012.    14.00 – 19.00     Elektronička pošta i Internet

Polaznici edukacije upoznat će se s osnovama korištenja računala unutar operativnog sustava Windows 7, što uključuje organizaciju podataka na čvrstom disku, rad s mapama i datotekama, korištenje programa unutar operativnog sustava te podešavanje unutar upravljačke ploče. U dijelu edukacije koji se odnosi na obradu teksta, polaznici će naučiti samostalno izraditi i uređivati dokumente unutar programa Microsoft Word 2010.

Ovaj dio edukacije podijeljen je u dva dijela, osnovni i napredni, što će polaznicima omogućiti da savladaju obradu teksta kroz niz različitih vježbi  i nauče kako iskoristiti puni potencijal programa. Korištenje elektroničke pošte i Interneta, teme su rezervirane za posljednji dio edukacije. Polaznici će se upoznati s tehnikama  pretraživanja Interneta, korištenja informacija koje se nalaze na web stranicama, kao i načinima stvaranja, slanja i primanja elektronička pošte.

Edukacija će se održati u suradnji s Tehnološko-inovacijskim centrom Međimurje i Udrugom “Mladi informatičari Strahoninca (MIS)”. Tijekom edukacije svakom će polazniku biti omogućeno korištenje osobnog računala  i softvera potrebnih za odvijanje edukacije. Za sudjelovanje na edukaciji nisu potrebna informatička predznanja, a broj mjesta je ograničen. Popunjeni obrazac pošaljete najkasnije do 9.11.2012. na adresu redea@redea.hr ili faksom na 395-142, a prijaviti se možete i telefonom na 395-560.

O predavačima:

Darinka Drabić, dipl. ing. predaje informatiku u Gimnaziji Čakovec i voditelj je županijskog aktiva informatičara Međimurske županije gdje ujedno obavlja i funkciju profesionalnog savjetnika. Certificirani je predavač i ispitivač ECDL-a programa.

Dejan Drabić, dipl. ing. dugogodišnji je organizator i predavač informatičkih tečajeva u području ECDL programa. Predsjednik je udruge “Mladi informatičari Strahoninca (MIS)”, član Izvršnog odbora “Hrvatskog saveza informatičara” i dugogodišnji mentor učenicima na državnim informatičkim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije