Vijesti / Društvo
Društvo
 Nova zadruga u Međimurju - Kajkavska Renesansa

Nova zadruga u Međimurju - Kajkavska Renesansa

U Međimurju je osnovana Zadruga za kulturnu raznovrstnost i održivi razvoj društva - Kajkavska Renesansa. S radom su započeli 28. listopada ove godine, a koji su im ciljevi, zadaće i planovi pročitajte u njihovom priopćenju na kajkavskom.


- V Međimurju smo vtemeljili Zadrugu za kulturnu raznovrstnost i održivi razvoj društva - Kajkavsku Renesansu.  Zadruga (na štokav. =udruga) se skrbi za vezdašnjost i budučnost Kajkavskoga jezika, identiteta i kraja. Naš glavni cilj je jakšanje Kulturne Raznovrstnosti v Horvatski i razvoj tradicionalne Kajkavske kulture čez moderna održiva sredstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Delamo na razvoju Kajkavskoga jezika, za repozicioniranje Kajkavskoga kulturnoga kruga v njegvom originalnom, zvirnom Srednje-Evropskom kontekstu, tak da smo pripravljeni kooperirati z drugim organizacijami z'ote nad-granične Evropske regije. Naša sposobnost je definirana našim članom i suradnikom - vodeči vsevučilišni profesori, arhitekti, umetniki, antropologi, ekonomisti i eksperti v internacionalnem projektnom Management-u. 


Naša ekspertiza je određena našim joakim iskustvom v području modernih digitalnih tehnologij, projektnom managementu, interkulturalni komunikaciji, filologiji, etonologiji, arhitekturi i umetnosti. Naši cilji su oblikuvani čez naše stremljenje za Kompetencijom, Kompetitivnostjum i Zvrstnostjum. Kak nevladina zadruga čiji člani imaju puno iskustva i ekspertize na internacionalnom nivou, očemo vnesti nove momente v spravu Kajkavskoga jezika i inicirati dugovanja štera su vre zdavnja trebala biti inicirana.


Mi isto očemo pokazati Horvatski vladi i administraciji i njenim institucijam važnost visokih standardov, integriteta i kredibiliteta čez permanentno poboljšavanje društva. Kompetencija, Kompetitivnost i Zvrstnost su naši Leitmotivi. Trebalo nam je več kak jedno leto diskutiranja, iskanja i istraživanja momentalne situacije Kajkavskoga jezika i kulture, njegve sprave, potencijalov i deficitov.


Soama ideja o razvoju Kajkavske kulture se razvijala išče dogše. Pregledali smo spravu na lokalnem, regionalnem i nadregionalnem nivou, v kulturnim, društvenim i političkim dimenzijami, usporedili z občinskim internacionalnim "best practices" i političkim smernicami kak venem opisanem i koriščenem od EU-a, UNESCO-a, tak i z venem nam poznatim z naše vlastite prakse. Vtemeljili smo Kajkavsku Renesansu da poveda dobivene uvide i pretoči jih v praksu, napominju u priopćenju koje potpisuje predsjednik Mario Jembrih Legen, mag.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!