Zvonimir Dravec u Kotoribi predstavio album “Zastanite vure”

Višegodišnja želja poznatog pjevača i velikog zaljubljenika u međimursku pjesmu Zvonimira Draveca iz Kotoribe se ostvarila. Svoju 30-godišnju glazbenu karijeru okrunio je na najljepši mogući način – svojim prvim nosačem zvuka pod nazivom “Zastanite vure”.

Promocijski koncert na kojem je Zvonimir predstavio svoj prvijenac održan je u subotu, 29. prosinca u kotoripskom Domu kulture pred velikim brojem posjetitelja i prijatelja. Na albumu se nalazi deset autorskih kajkavskih novokomponiranih pjesama: Zbudite se fijolice, Tri dekle kre Mure, Otpri obloka, Melin, Odnavek sam tebe štel, Jana, Škvorci, Pišta Halas, Pismo mami i Zastanite vure.

Kao prateći sastavi na koncertu su nastupili TS “Frankopani” iz Donje Dubrave i TS “Frikovi” iz Male Subotice, gosti koncerta bili su Martin Srpak, Mirko Švenda Žiga i Saša Štefić – Sale, a program je vodio Alen Fuš. Cijeli promocijski koncert snimljen je od strane SRCE TV-a , a video spot sa istoimenom pjesmom “Zastanite vure” snimljen je u suradnji sa VTV-televizijom.

Zvonimir Dravec rođen je 25. ožujka 1968. godine, a svoj prvi nastup imao je na dječjoj glazbenoj manifestaciji “Djeca pjevaju”. Nastupao je na “Susretima mladih”, a 1990. godine osniva vokalno instrumentalni sastav Green. Pet godina kasnije započinje karijeru u tamburaškom sastavu Frankopani s kojima u deset godina nastupa diljem Hrvatske i inozemstva.

Prvi nastup na festivalu Kre Mure i Drave u Prelogu imao je 2005. godine s autorskom pjesmom Otpri obloka. Godinu po godinu snimao je nove pjesma te donio odluku o izdavanju vlastitog albuma koji će zasigurno pronaći put do slušatelja. Zvonimir je zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji cijelog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije