Članovi Udruge Laganini prošle godine prešli 1761 kilometar

Članovi Udruge Laganini prošle godine prešli 1761 kilometar

U restoranu Prepelica u Otoku održana je redovna izvještajna skupština Udruge Laganini iz Preloga na kojoj je bilo tridesetak članova. Skupštinu je otvorila predsjednica udruge Miljenka Radović mag.iur, koja je pozdravila prisutne članove i goste te podnijela izvješće o radu za proteklu godinu.

Istaknula je da, iako su mlada udruga, u svojoj su prvoj godini organizirali ili bili uključeni u čitav niz aktivnosti. Sudjelovali su na BIMEP-u, Prvomajskoj biciklijadi u organizaciji Grada Preloga i TZ, tri biciklijade u Koprivnici, biciklijadi u Varaždinu i Kajkaviani i maratonu kroz tri zemlje (Slovenija, Mađarska, Hrvatska).

Bili su suorganizatori biciklijade povodom Europskog tjedna kretanja u Donjoj Stubici, a zajedno s Turističkom zajednicom Grada Preloga istu su organizirali i u Prelogu. Osim ovih gostovanja i suorganizacija, bili su organizatori više od dvadeset vožnji za njihove sekcije Brzi i Laganini. Zadana odredišta bili su Donji Vidovec, Sveti Martin, Mohokos, Štrigova, Mali Mihaljevec, Ludbreg, Ludbreški Vinogradi, Jalžabet, Varaždinske Toplice, Kalnik i Ivančica.

Posebno su ponosni na vožnju koju su organizirali u nedjelju 20. svibnja prošle godine kada su vozili prema Mariji Bistrici. Krenulo se u 5 sati i vozilo se kroz Slanje, Varaždinske Toplice, Novi Marof i Konjščinu, a u  logistici su bila dva vozila sa dijelovima i okrjepom. Povratak je bio relacijom Novi Marof, Kneginec, sveukupno je odvoženo 145 km. Zanimljiv podatak je da su 2012. godine prešli ukupno 1761 kilometar.

Uključivali su se i u razne aktivnosti i manifestacije u organizaciji Turističke zajednice i Grada Preloga. Između ostalog bili su sudionici tradicionalne manifestacije Dani kruha i zahvale. Financijsko izvješće podnijela je tajnica Ljiljana Mihalec, a izvješće Nadzornog odbora Dragica Horvat

Osim sad već standardnih aktivnosti, zaključeno je da vožnja za Mariju Bistricu postane tradicionalna i da se uskladi sa župom te da se organiziraju vožnja do Vukovara i da se povodom ulaska u EU organizira vožnja do Banfija gdje će na obiteljskom imanju Dragice i Marijana Horvata biti organizirano druženje sa susjedima iz Slovenije. 

Nakon usvajanja prijedloga plana rada prisutnima se biranim riječima obratio saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Dragutin Glavina koji je, zajedno sa suprugom, prisustvovao skupu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije