Međunarodni praznik rada ili jada? Podržavate li prosvjede?

Danas je 1. svibnja – Međunarodni praznik rada koji se obilježava kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. Tog je dana prosvjedovalo oko 40.000 radnika ističući zahtjeve simbolizirane u 3 osmice: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja.

Danas, 2013. godine kada je način života potpuno promijenjen, ponovno se pripremaju prosvjedi. No, ovaj put u Hrvatskoj. Sve je više nezaposlenih, gladnih, oni koji kopaju po kantama…Situacija je uistinu zabrinjavajuća! Mnogi se vesele današnjem danu jer će imati prilike uživati u porciji besplatnog graha. A što sutra, kako dalje?, pita se veliki broj jadnih građana koji jedva preživljava.

Posljednje upozorenje pet hrvatskih sindikalnih središnjica danas će uputiti hrvatskoj Vladi prosvjednim skupom u Zagrebu uz glavnu poruku “Mijenjajte smjer ili će vas građani mijenjati”. Ovim prosvjedom žele poručiti Vladi da počne provoditi Plan 21, te opravda povjerenje birača.

Prošlogodišnji prosvjedi sindikata bili su žuti karton Vladi kada su vjerovali da će ih to upozorenje navesti da razmisle, no ne samo da su promijenili krivi smjer u kojem je zemlja išla, već nam je danas i puno gore, poručuju čelnici sindikata i smatraju kako je koalicijska vlast izgubila pravo voditi državu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije