Od male šatorske zabave, Urbanovo je postalo ugledni vinski festival

U nedjelju su završeni Dani vina u županiji Zrinskih – Urbanovo 2013. Ovogodišnja manifestacija ponovno je dokazala kako je vodeći događaj u Međimurju u turističkoj i enogastronomskoj ponudi i promociji Međimurja kao prepoznatljive kontinentalne turističke destinacije.

– Nakon mjesec dana napornog rada uspjeli smo napravi najuspješnije i najposjećenije Urbanovo do sada, od male šatorske zabave Urbanovo je postalo ugledana vinski festival, cilj nam je da se Urbanovo i dalje nastavlja.  Svakako treba spomenuti veliki angažman svi članova Organizacijskog odbora kojemu je na čelu zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec. Njihove najave da će ovo biti najbolje Urbanovo bile su opravdane i to je najveća nagrada – kazao je danas pred cijelim organizacijskim odborom manifestacije u vinskoj kući Dvanajščaka Marko Puškadija.


Predsjednik Udruge vinogradara i vinara Međimurja “Hortus Croatiae” Zdravko Dvanajščak istaknuo je:

– Sajamski dio, promotivni dio vinara i vina je bilo na viskom nivou. Posjećenost u jednom dijelu manifestacije bila maksimalna, mi vinari smo se potrudili da prezentiramo naša vina na najbolji način. Također i u dijelu manifestacije otvorenih vrata podruma, svi vinari su prezentirali dostojno svoje podrume uz vina te su naglašavali vrste vina koja su nam bitna Pušipel, Sauvignon aromatične naše sorte Žuti Muškat, Silvanac, s time želimo nastaviti i biti prvi te i dalje dostojno prezentirati ta vina i van Međimurske regije. Svakako ispred vinara moram reći da smo zadovoljni s cijelom manifestacijom Urbanovo no u interesu nam je da i kroz cijelu godinu dovodimo goste i turiste na našu vinsku cestu, a ne samo u sklopu Urbanovog, već i sve ostale manifestacije koje priređujem na našoj vinskoj cesti.

 

– U ime organizacijskog odbora želim naglasiti prije svega pripremajući se za Urbanovo još od prije dvije godine kada smo počeli pripremati Urbanovo rekli smo da će svako Urbanovo biti bolje od onog prošlog, a lošije od onog idućeg i sretan sam što te riječi nisu bile samo na deklarativnoj razini već je i ove godine manifestacija Urbanovo dokazala da je doista tako – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Matija Posavec.

– Cijeli tim organizacijskog odbora Urbanovo je odradio još jednom izvrstan posao. Još jednom se na visokoj razini promoviralo Međimurje, promovirala Štrigova, promovirala su se naša vina i što je najbitnije promoviralo se da doista Međimurje bude atraktivna i poželjna destinacija u turističkoj i eno gastronomskoj ponudi. Naši vinari i Udruga vinogradara i vinara Međimurja “Hortus Croatiae”  dali su veliki pečat bez njih i bez njihovog truda u izradi kvalitetnog vina svega toga ne bi bilo – zahvalio im se Matija.

– Urbanovo je bilo podijeljeno u nekoliko cjelina, svaka od njih je još jednom dokazala da smo iz godine u godinu sve bolji. Hvala cijelom organizacijskom timu i svim medijima koji su popratili manifestaciju želim da iduće godine napravimo još bolje Urbanovo, no kad imamo ovako dobru ekipu, volju i entuzijazam onda je sve moguće-  zaključio je predsjednik Organizacijskog odbora Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije