Na Danima općine Podturen najavljen daljnji gospodarski uspon

Općina Podturen, na blagdan Tijelova, 30. svibnja, obilježila je svoj dan.

Proslava je započela od jutarnjih sati, i to na tamošnjem Ribnjaku, Općinskim ribolovnim kupom. Nastavak slavlja bio je predviđen u sklopu prijepodnevne mise, tradicionalnom tijelovskom procesijom,no poradi kiše, procesija se ipak nije održala. Svečanost se nastavila od 14 sati, nakon dočeka gostiju, načelnik općine uputio se sa međimurskim dužnosnicima i poduzetnicima u kratki obilazak pročistača u Podturnu.

U 15 sati započeo je predviđeni kulturno umjetnički program. Nakon izvedbe himne “Lijepa Naša”, voditeljica je srdačno pozdravila sve uzvanike, a posebno je naglasila saborsku zastupnicu Sunčanu Glavak, župana Međimurske županije Ivicu Perhoča, zamjenika župana Matiju Posavca, gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, načelnika općine Domašinec Dragutina Lisjaka, načelnika općine Mala Subotica Vladimira Domjanića, zamjenicu načelnika općine Belica Mariju Prekupec, direktora Međimurskih voda Josipa Zorčeca, načelnika Policijske uprave Međimurske Krunoslava Gosarića, načelnika policijske postaje Mursko Središće Miljenka Vrbanca i njegovog zamjenika Marinja Furdija, predsjednika županijskog odbora HDZ-a Darka Horvata te župnika Josipa Pivara.

Prvi govor održao je načelnik općine Podturen Josip Lepen. Govorio je o uspješnosti realizacije projekta pročistača, spomenuo gradnju kanalizacijskog sustava, razne nove projekte uređenja općine te nagovijestio kako će dalje kreirati gospodarski uspon općine Podturen. Pohvalio je udruge i posebno istaknuo studentske stipendije, kojima općina pomaže čak 85 studenata. Zahvalio se na dobivenom povjerenju na lokalnim izborima te svim žiteljima, gostima te organizacijskoj ekipi programa na sudjelovanju.

Nakon njega, par riječi čestitke povodom Dana Općine uputio je župan Ivica Perhoč te naglasio i pohvalio suradnju općine Podturen sa drugim gradovima i općinama.

KUD “Mura” iz Novakovca, probio je led izvedbom dviju međimurskih pjesama “Šetale se dve snešice” i “Se po tihoj nočki spi”. Nakon njih nastupila je Udruga žena “Sivica”,koja se predstavila sa dramskom izvedbom “Ljubav prek interneta”. Proslava ne bi bila ista kada ne bi nastupio poznati Pepsi ‘z Miklavca (Zdravko Nedeljko) sa svojim šalama i vicevima. Iskusni glasovi KUD-a “Podturen” otpjevali su pjesme “Protuletje se otpira” i “Kaj mi hasni kaj sam mloda v zamuš dišla?”. Za malo brži ritam potrudile su se dame iz Društva sportske rekreacije “Sport za sve” iz Miklavca i Ferketinca, koje su zaplesale rekreativni ples “Volim se gibat”. Lijepi glasovi žena iz Udruge “Turen” zaokružili su program uz pjesme “Hrvatska molitva” i “Lepo naše Međimurje”.

U prostorijama Osnovne škole održao se zajednički domjenak i zajedničko druženje za sve prisutne mještane i sudionike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije