Kudovci iz Štrigove na jednodnevnom izletu u Sloveniji

U subotu 8. kolovoza u jutarnjim satima, veselo se društvo sastavljeno od članova KUD-a “Sv. Jeronim” iz Štrigove i njihovih prijatelja zaputilo prema Sloveniji na jednodnevni izlet. Prva destinacija bila je gotska crkva na Ptujskoj gori. Izletnici su uživali u razgledavanju crkve i u prekrasnom pogledu na Dravsko polje.

Domaćin, tamošnji fratar, upoznao je sve zainteresirane s poviješću crkve kao i značenju ovog svetišta za cijelu Sloveniju. Nakon Ptujske gore, društvo se zaputilo prema Ptujskoj kleti, najstarijem podrumu vina u Sloveniji. Uz film o nastajanju vina i predavanju o povijesti podruma, degustirao se vrhunski rajnski rizlig koji je zasigurno pridonio još boljem raspoloženju šarolike družine.

Sljedeća destinacija bio je Mozirski gaj, park cvijeća u Gornjoj Savinjskoj dolini. U laganoj šetnji svatko je našao nešto za sebe, od bogate hortikulture preko arhitekture do živih bića kao što su ribe, ptice i tisuće kukaca koji obitavaju u tom prekrasnom slovenskom gaju. Puni dojmova, kudovci su krenuli prema Logarskoj dolini u Savinjskim Alpama.

Veličanstvene planine okružuju ovu prekrasnu dolinu i oduzimaju dah svakom posjetitelju. Nakon ručka, krenuli su do slapa Rinke visine 90 metara, a najhrabriji su se uspeli do zanimljivo pozicioniranog ugostiteljskog objekta “Orlovo gnijezdo”.

Umorni, ali puni dojmova krenuli su prema Štrigovi. Pjesma, šale i smijeh čuli su cijelim putem do doma. Na rastanku svi su zaključili: “Jedva čekamo sljedeće druženje!”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije