FOTO: Međimurje u Lovranu

Godinama Međimurje dolazi va Kastve na Belu nedeju s najboljim moštom i biranim etiketama s međimurske vinske ceste. Ovaj put, dan poslije vikenda, Međimurje se spustilo u Lovran. Tu se, u ugodnom interijeru Wine bara Loza, pripremala ekskluzivna međimurska večera za elitu kuharske, ugostiteljske i medijske scene Hrvatske.

Turistička zajednica međimurske županije i kuhar Marko Palfi pripremili su menu koji je odraz nove definicije okusa Međimurja. Za dobrodošlicu je odvažno ponuđen “Špeh žareči kak pozoj” uz Štamparov Pušipel Classic 2011. Presudan je dobar ulaz u večeru od koje podosta očekujete, a kad vam za stolom sjede Janez Bratovž iz Ljubljane, jedan od deset najboljih kuhara Europe, Andrej Barbieri, Tom Gretić, Deniz Zembo i prijatelj kuhar iz Irske, Bruno Trapan, David Skoko, Zoran Vodopija, Aleš Vinkler, Dražen Lesica, Darko Baretić, Adriano Požarić… svaki se zalogaj odvaguje dvostrukom pažnjom.

Večeru u pet sljedova prelomile su “kravske ličnice z saftom, kalamper z hrenom, mrkva, gobe i šalata od jabuke i celera” – glavno jelo koje je iznudilo najviše analiza, diskusija i preporuka, znate kako je kad se struka dohvati “uljeza” u klasici. Močilo se i točilo, a kad je oko dvadeset i trećeg sata poslužen desert i ledeno vino, osjećalo se da je nova definicija okusa Međimurja dobro sjela i zaradila visoke ocjene.

Par minuta nakon službene zahvale najvažnijima, počeo se predstavljati i točiti dodatak iz vinskog kolaža Međimurja kojega su činila vina Dvanajščak-Kozol, Sibon, Jakopić, Belović, Cmrečnjak i Štampar. Za uspjeh velikih projekata potrebni su odabrani ljudi. Gostovanje u Lovranu je značajno za Hortus Croatiae, a ostvarenje nebi bilo potpuno bez velike pomoći domaćina Dalibora Komadine i velikog prijatelja Međimurja Časlava Matijevića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije