Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca održali godišnju skupštinu

U prostorijama Doma kulture izvještajnu godišnju skupštinu u subotu 25. siječnja imali su članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca. Uz članstvo, skupštinu su uveličali predstavnici općinskih udruga, srodnih klubova iz Preloga i Donje Dubrave, a tu su bile i supruge članova za koje je rečeno kako su im one velika potpora pogotovo kada iskazuju razumijevanje za njihove brojne obveze.

Predsjednik zlatara Nenad Lukša osvrnuo se na rad u prošloj godini. Uz primarnu zadaću, demonstraciju ispiranja zlata i organizaciju spustova dravskim čamcima vodama Drave, organizirali su i druge manifestacije. Najveću takvu manifestaciju imali su u travnju kada je ona trajala tri dana, a bila je povezana sa sijaset turističkih ponuda mjesta. Zlatari su se angažirali u čišćenju okoliša za ljepši izgled Donjeg Vidovca, skupljanju sekundarnih sirovina od kojih su zaradili dosta novaca koji su korisno utrošili pa su tako spomenuli kupnju župne zastave, a uz to župi su darovali i 1.000 kuna.

Sudjelovali su i na natjecanju u Prelogu gdje su se borili za labuđe pero osvojivši drugo mjesto, natjecali su se u veslanju koje je organizirao Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave. Na tom je natjecanju po prvi puta nastupila i jedna njihova ženska ekipa. Po prvi puta su sa 36 članova organizirali dvodnevni spust Dravom do Križnice.

 

Manifestacija koja im je postala zaštitni znak – Lov na zlatarski prsten i ovoga puta su s ponosom istaknuli, a koliko je velika pokazuje i podatak da je dobilo potporu s državne razine. Povijesni događaj za njih se dogodio u rujnu kada su svečano otvorili Zlatarski dom. Ova je skupština iskorištena da im općinski načelnik Josip Grivec uruči pisanu Odluku o darivanju nekretnine i na korištenje na neodređeno vrijeme koji je branim riječima pohvalio njihov rad.

Kraj godine su tradicionalno dočekali uz vodu, odvodni kanal HE Dubrava gdje je nešto više od stotinjak mališana primilo darove koje su čamcima dovezli Djedice Mrazevi. Planova za ovu godinu ima dosta. Nastavak kontinuiteta rada i aktivnosti s naglaskom na izgradnju terase i kamina kod Zlatarskog doma, planiraju i spust čamcima do Aljmaša, a pisat će i projekte za novčana sredstva od EU. 

Na skupu su uručene zahvalnice svima onima koji su im u minuloj godini pomogli na bilo koji način. Onaj neformalni dio, nastavljen je uz zajedničku večeru i ples do duboko u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije