Vatrogasci Svete Marije godinama u vrhu međimurskog vatrogastva

Članovi DVD-a Sveta Marija u subotu 8. veljače u tamošnjem Domu kulture održali su 88. godišnju skupštinu. Opširno izvješće za prošlu godinu podnio je predsjednik Ivan Pavlic. Istaknuo je da su nakon nekoliko uzastopnih godina, i u 2013. godini u bodovanju središnjih vatrogasnih društava osvojili visokih 3.586 bodova što ih svrstava u vrh međimurskog vatrogastva.

Za to je zaslužno 209 članova od čega je 149 članova starijih od 18 godina, dok ostalih 60 čini vatrogasnu mladež koju preko Savjeta vatrogasne mladeži vodi Gabrijela Jakupek pa su za taj broj i rezultate u radu dobili pohvale od Hrvoja Novakovića, predsjednika Savjeta za vatrogasnu mladež MŽ. Dosadašnji zapovjednik Zdravko Orehovec spomenuo je da su lani imali 8 intervencija, četiri su bile u gašenju suhog raslinja, dvije tehničke prirode, a u dvije su sudjelovali u pretraživanju terena za nestalim osobama.

Vatrogasci su se natjecali u svim dobnim skupinama, od onih najmlađih do veterana pa su tako imali 29 natjecateljskih nastupa na 19 različitih natjecanja. U tome je posebno izdvojeno Međunarodno natjecanje sa zaprežnim špricama koje je po 18. puta održano pod visokim pokroviteljstvom HVZ-e i nazočnost njenog predsjednika Ante Sanadera koji je bio već dva puta na takvoj manifestaciji.

– Plan rada koji smo imali zacrtan za 2013. godinu ostvarili smo u cijelosti, čak se možemo pohvaliti da smo napravili više od planiranog – istaknuo je na kraju Pavlic. Plan rada i za ovu godinu je ambiciozan, a od dugoročnih planova istaknuta je nabava novijeg navalnog vozila za što će štednjom u ovoj godini izdvojiti 200.000 kuna, a htjeli bi ga imati do 2016. godine kada društvo slavi 90-ti rođendan.

Skupština je nazvana izvanrednom jer je imala i izborni karakter pa je došlo do nekih smjena u rukovodećem kadru. Tako će novi dopredsjednik biti dosadašnji zapovjednik Zdravko Orehovec, a njega je zamijenio dosadašnji dopredsjednik Andreas Lisjak. Za 30 godina rada u DVD-u diplomu s pravom isticanja i nošenja vatrogasne spomenice nagrađen je Ivica Poljak, a čak 29 vatrogasaca je takva znamenja primilo za 10-godišnji rad u vatrogastvu.

Njihov rad posebno je pohvalila općinska načelnica Đurđica Slamek istaknuvši ponos što su vatrogasci svijetli primjer Svete Marije. – Vatrogasna zajednica Međimurske županije i DVD Sveta Marija imaju uzoran odnos i to prije svega zahvaljujući vašem dosadašnjem dopredsjedniku Andreasu Lisjaku. Slušajući osvrt na vaš minuli rad mislim da je svaki komentar suvišan i budite ponosni što činite okosnicu međimurskog vatrogastva – poručio im je Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ-e i dopredsjednik HVZ.

Na skupu je bilo prisutnih 17 izaslanstava vatrogasnih društava iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko – križevačke, Krapinsko – zagorske županije te vatrogasaca iz slovenskog PG Spodnji Velovlek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije