Nakon obilne kiše, Glavna ulica u Domašincu postaje “mini jezero”

Mještani Glavne ulice u Domašicu javili su se u našu redakciju kako bi se požalili na veliku količinu vode koja se nakon kiše ili topljenja snijega zadržava ispred njihovih kuća.

Fotografije su snimili u srijedu 12. veljače kada se nakon obilne kiše ispred njihovih dvorišta stvorilo kako kažu “mini jezero”.  Da postoji taj problem zna i načelnik Općine Domašinec Dragutin Lisjak. Kaže kako su prije dvije godine tamo postavili upojne bunare kako bi se pokušao barem djelomično riješiti taj problem. 

Izlaz iz ove situacije vidi nakon što se izgradi kanalizacijska mreža. – Neki mještani svoja su dvorišta asfaltirali ili postavili tlakovce i na taj način podigli zemljište, pa se sva voda spušta na ulicu i onda naravno postaje općinski problem. Neki građani su čak i cijevi s krova okrenuli prema cesti kako bi se tamo nakupljala voda.

Taj problem nije samo u toj ulici. No, u svemu tome dobro je što se voda brzo povlači i ne zadržava se dulje vrijeme upravo zbog upojnih bunara – rekao nam je Lisjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije