U Štrigovi održan samostalni koncert ŽVS Stridonne

U subotu 22. veljače u holu OŠ Štrigova održan je treći samostalni koncert Ženske vokalne skupine Stridonne. U večeri ispunjenoj glazbom različitih stilova, Stridonne su pokazale svoju jedinstvenost i ljubav koju posvećuju glazbi i pjevanju.

Međimurske popevke, dalmatinske pisme i strani hitovi našli su se na repertoaru ovog koncerta. Posebne gošće koncerta bile su članice ženske klape “Užonca” iz Bola na Braču. Prijateljstvo klape “Užonca” i Stridonna započelo je kad su Stridonne osvojile prvu nagradu publike na Festivalu klapa Omiš 2013. u klasi debitantica.

Dalmatinska je klapa svojim izvedbama dalmatinskih i međimurskih pjesama ostavila publiku bez daha. Na koncertu su također nastupili TS “Frikovi” koji su svojim tamburaškim obradama poznatih pjesama oduševili publiku. Stridonnama se u nekoliko pjesama pridružio Manuel Lesar, a sve su pratnjom začinili izvrsni Rok Mikec na klaviru i Matej Ščavničar na klavijaturama. Voditelj i moderator koncerta bio je Dejan Buvač.

Na kraju programa publici se obratila voditeljica Nora Nemec koja je zahvalila svima u realizaciji koncerta te Matej Ščavničar, predsjednik KUD-a “Sv. Jeronim”. Zahvalio je Stridonnama na trudu i srčanosti kojom pristupaju svakoj pjesmi i svakom nastupu.

– Ponosan sam i sretan što Štrigova ima Stridonne. A i vi danas trebate biti neizmjerno ponosne na sebe. Ovu ste večer učinile nezaboravnom i hvala vam na tome –  završio je Ščavničar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije