Vijesti / Društvo
Društvo
Mačić zaglavio na vrućem limenom krovu: Spasili ga vatrogasci!

Mačić zaglavio na vrućem limenom krovu: Spasili ga vatrogasci!

U ponedjeljak 19. svibnja 2014. godine oko 14:30 sati Udruga "Sklonište dobrote" zaprimila je poziv o mačiću koji je zaglavio na krovu, u žlijebu zgrade Offertissime u Čakovcu.


Dvije volonterke, koje nažalost nisu imale veće ljestve, uputile su se u grad da izvide situaciju. Pokušale su mačića prizvati na drugi kraj krova gdje bi ga mogle skinuti dolje, no mačić je bio previše uplašen i nije se usudio pomaknuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Nakon mnogo pokušaja, čak i da ga namame hranom, ipak su odustale i nazvale 112 gdje su ih spojili sa vatrogasnom službom. 


Za 10 minuta stigla su vatrogasna kola, dovoljno velike ljeste i dva hrabra vatrogasca koji su pomogli skinuti mačića s krova. Ovim putem Udruga "Sklonište dobrote" želi im se zahvaliti na pomoći. S obzirom da su građani iz susjedstva potvrdili da mačić nije ničiji, već da je iz legla jedne divlje mačke koja luta naokolo, mačić je sada na skrbi Udruge.


Volonterke kažu da je bio jako dehidriran i da ga je pakleno sunčani dan na krovu isrcpio, no već nakon prvog zalogaja hrane i vode došao je k sebi. Nakon što još malčice naraste, tražiti će novi dom!

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!