Izložbom u zgradi Scheier započela IV. Umjetnička kolonija Štrigova 2014.

Otvaranjem izložbe radova trojice umjetnika, Gorana Petrača, Davorina Radića i Petra Ujevića u galeriji čakovečke zgrade Scheier u Čakovcu započela je IV. umjetnička kolonija Štrigova 2014. Ovogodišnju koloniju predstavio je Josip Mikec iz Turističke zajednice Štrigove, dok pak je o stvaralačkom radu trojice umjetnika govorila Jelena Tisaj etnologinja i kustosica Muzeja Međimurja Čakovec.

Nakon otvaranja izložbe posjetitelji su imali prilike u istoj zgradi, ali na katu, u dvorani Zrinski odslušati koncert Cantus Ansambla uz pratnju dirigenta Berislava Šipuša. Riječ je o vrhunskom glazbenom ansamblu koji je od svojega osnutka 2001. godine pa sve do danas uspio zadržati ulogu predvodnika, ali i najaktivnijeg sudionika novoglazbene (hrvatske, regionalne, ali i međunarodne) scene. U isto vrijeme izabrao je proširiti repertoar sve do početaka Novoga zvuka Stravinskog i Hindemitha, kako bi svojoj publici nadoknadio neke propuštene partiture.

Za kraj prve večeri ovogodišnje kolonije, u susjedstvu Scheirice, u atriju SOHO bara svoj je koncert održao Blue World Trio uz obrade klasične glazbe i evergreena. Ovaj mali band sačinjavaju Miroslav Navračić, harmonika, Emil Gabrić, violina i Ivan Gazibara, kontrabas. Sastav je pomalo neuobičajen, ali upravo to otvara mogućnost za raznoliko i vrlo često virtuozno muziciranje i uživanje u njihovoj svirci.

Programi kolonije nastavljaju se u Štrigovi

U nedjelju, 29. lipnja održan je u crkvi Sv. Jeronima koncert gudačkog kvarteta Porin, s njihovom gošćom Vittoriom Palumbo na oboi. Iduće subote, 5. srpnja u Državnom arhivu za Međimurje u 17:30 sati bit će otvorena izložba slika Priske Kulčar, u sklopu koje će sudjelovati ženski vokalni sastav Stridone i Ines Carović s kazivanjem kazivati poezije Federica García Lorce, Dragutina Tadijanovića i Tina Ujevića. Nakon otvaranja u crkvi Sv. Jeronima u 19 sati slijedi koncert dua Draušnik-Bedek na violini i gitari.

Za sutradan, nedjelju 6. srpnja u crkvi Sv. Marije Magdalene u Štrigovi s početkom u 19 sati predviđen je koncert Zagrebačkog puhačkog ansambla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije