VIDEO: Luka Hercigonja izradio video o pticama u Međimurju

Luka Hercigonja iz Preloga, koji je veliki zaljubljenik fotografije i prirode, na svom je Facebook profilu objavio video o pticama u Međimurju. Kaže kako su svi kadrovi ovog spota snimljeni od travnja do kolovoza 2014. u okolici Preloga. Luka je predstavljajući video napisao:

“Prirodoljupci i pticoljupci! Sastavio sam kratki video (točnije, poduži trailer) koji prikazuje djelić ornitološke raznolikosti Međimurja i koji želi podsjetiti da nismo sami niti najvažniji; života ima – skriva se i plah je, ali povremeno dopušta da mu se divimo. U filmić su uključene samo vrste koje sam zabilježio u video formatu, dok su mnoge druge ostale postrani jer sam ih uspio samo fotografirati; a mnoge do sada nisam ni uspio evidentirati.

Svi kadrovi snimljeni su u okolici Preloga i Otoka – i to jeftinim fotoaparatom. Muzika je malo nabrijana, kako se kaže, u stilu Nat Geo, ali ta se nakako probila kroz najuži izbor. Navikli smo gledati lijepe prizore iz divljine i pomišljati da je sve to negdje u Africi ili gdje drugdje.

Istina, nemamo slona, anakondu ili tigra, ali imamo upravo one životinjice koje su ovdje jednako važne kao i leopard tamo gdje se već smuca. Možda će ovaj i slični radovi barem malo utjecati na našu svijest o potrebi zaštite svakog oblika života u našoj okolini”, napisao je Luka.

A na vama je odvojite nekoliko minuta i uživate u ljepoti koja nas okružuje i koju rijetko kada primjećujemo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije