Predsjednik Josipović primio autore prometnog priručnika

U Uredu predsjednika Republike Hrvatske gosp. Ive Josipovića predstavljen je novi Temeljni priručnik za kandidate za vozače svih kategorija vozila. Predstavljanju su prisustvovali autori priručnika mr.sc. Tomo Kišić i Dino Posavec, mag.ing. te recenzenti prof. dr.sc. Franko Rotim i prof. dr.sc. Zdravko Peran.

Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Ivo Josipović iskazao je interes i razumijevanje, obzirom da je osposobljavanje kandidata za vozače djelatnost koja se obavlja u općem interesu i pitanje sigurnosti prometa Republike Hrvatske.

Smatra, koliko je imao uvida u sam priručnik, da je hvalevrijedno, kvalitetno i stručno djelo koje će doprinijeti povećanju sigurnosti u cestovnom prometu i nada se da će biti dostupan ne samo kandidatima za vozače već i šire. Inicijatoru ovog prijama autoru Dini Posavcu, predstavniku tvrtke AUTO-STOP d.o.o. iz Čakovca, na temelju dosadašnjeg rada u prevenciji stradavanja sudionika cestovnog prometa dao je potporu i podržao ovakav oblik prometnog obrazovanja.

Novo izdanje priručnika usklađeno je sa standardima prometnih Direktiva Europskog parlamenta i Vijeća o vozačkim dozvolama, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, izmjenama i dopunama, i pravilnicima donesenim na temelju toga zakona te inovacijama struke. Namijenjen je prvenstveno kandidatima za vozače i učenicima prometnih škola.

– Temeljni priručnik za kandidate za vozače svih kategorija vozila, novo je izdanje prema sadržaju nastavnog programa iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila objavljenom u Pravilniku o osposobljavanju kandidata za vozače i jedan je od glavnih čimbenika u obrazovanju kandidata za vozače – ističe Posavec.

Najnovije