Otvorena prodajna izložba slika Danijela Drvenkara iz Orehovice

>> Otvorena prodajna izložba slika Danijela Drvenkara iz Orehovice

U čakovečkoj galeriji Scheier u petak je otvorena izložba slika Danijela Drvenkara iz Orehovice. Riječ je o slikaru koji se likovnim radom bavi još od djetinjstva te je sa 16 godina postao jedan od najmlađih članova Likovnog Udruženja Međimurja.

Završio je je Tekstilnu i tehničku školu u Varadinu, smjer dizajn. Do sada je isprobao mnogo crtaćih i slikarskih tehnika, ali ostao je vjeran tehnici ulje na platnu. Izlagao je na mnogim skupnim izložbama udruženja , a imao je i nekoliko samostalnih na Pagu, u Varaždinu i Čakovcu, od kojih je posljednja bila u Prelogu u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca.

Dobitnik je raznih priznanja i nagrada te sudionik nekoliko slikarskih kolonija a o djelima s kojima se predstavlja u galeriji Scheier Danijel Drvenkar je kazao je riječ o različitim stilovima i prikazima kojima se bavi u umjetnosti. Tako su se tu našle slike s realnim, ali i nadrealnim i apstraktnim motivima.

Dio sredstava od prodanih slika ide za humanitarnu zakladu Katruža

Prodajna izložba Danijela Drvenkara ima i humanitarni karakter jer dio sredstava od prodanih slika ide i za pomoć zakladi Katruža. Tim povodom voditelj zaklade i međimurski župan Matija Posavec je izrazio zahvalnost Danijelu Drvenkaru na ovoj lijepoj gesti.

Uz to nastavlja međimurski župan imamo dvostruki razlog za slavlje, naime otvaranje izložbe je upravo na dan kada autor ovih slika slavi svoj rođendan i samo dan nakon 14. rođendan Katruže. Ovo je zapravo još jedan poziv svim građanima da se uključe u rad zaklade, kako bi u ovoj teškoj svakodnevici pomogli upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Svečanost otvaranja izložbe svojim su nastupom uveličale i dvije mlade nadarene međimurske glazbenice, Karolina Matjašec i Martina Jakšić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije